CCOO i UGT convoquen concentracions per reivindicar el paper del sector de la neteja en la crisi de coronavirus

Dijous, 25 de juny, durant la pausa del “descans-entrepà”

CCOO i UGT considerem que el personal de neteja ha estat en primera línia en la lluita contra el coronavirus i ha tingut un paper fonamental als hospitals, CAP i residències, evidenciant que ha format i segueix formant part del personal essencial en la lluita contra aquesta pandèmia.

Amb el seu treball, amb el risc que ha assumit en realitzar-lo, exposant-se sovint més que els propis sanitaris, les netejadores han evitat activament que la pandèmia es propagués més.

I ara el Govern de la Generalitat ha decidit gratificar econòmicament el personal sanitari i de residències, oblidant i invisibilitzant una altra vegada el col·lectiu més feble salarialment. Parlem d’un col·lectiu que ha estat exposat al mateix risc, a la mateixa pressió psicològica, amb mitjans de protecció precaris (quan n’hi ha hagut), i amb unes càrregues de treball pràcticament inassumibles, que CCOO i UGT hem denunciat de manera reiterada.

Des del sindicats anunciem que no tolerarem que després de tant sacrifici de les netejadores no se les tingui en compte, i exigirem el reconeixement que es mereixem, fent-les visibles davant aquest Govern que no és capaç de valorar el seu treball.

Per això, CCOO i UGT, el proper dijous, dia 25 de juny, convoquen a concentracions de 15 minuts a la pausa del “descans-entrepà” a les portes dels hospitals, CAP, centres sociosanitaris, etc., per reivindicar i exigir el pagament de la gratificació anunciada per al personal sanitari i sociosanitari, i per sol·licitar l’abonament del plus perillositat establert en el Conveni col·lectiu de neteja, davant les habituals situacions de risc i perillositat que pateixen les netejadores.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 de juny de 2020