Nou pas del Comitè d’Empresa del Centre Sanitari del Solsonès per reclamar allò que els deuen

El Comitè d’Empresa Centre Sanitari del Solsonès ha lliurat, aquest matí, al registre del Consell Comarcal del Solsonès dos documents de reconeixement de deute en relació amb les DPO (pagament per objectius) del 2017, que encara resten pendents de pagament, i un segon reconeixement de deute en relació amb els increments que fixa el II Acord de Govern – Sindicats per a la millora de l’ocupació pública i les condicions de treball.

Els increments retributius pendents per l’any 2018 són els següents:

– de gener a desembre del 2018: 1,70 %
– de juliol a desembre del 2018: 0,25 %

Tot i que el CatSalut va incrementar les tarifes sanitàries per fer font a aquests pagaments, el comitè d’empresa reclama el reconeixement del deute per donar marge a les negociacions entre la direcció del centre i el CatSalut, amb l’objectiu de millorar el finançament del centre pel que fa a l’atenció primària que assumeix a la comarca i que entenen que s’ha de seguir prestant des de la comarca.

En la reunió del proper dia 26 de març entre la direcció del centre i el comitè d’empresa ja s’haurien d’haver signat els documents i s’hauria d’haver fixat un calendari de pagament dels increments retributius del 2018 pendents de pagar.

La plantilla continua fent aturades diàries de 5 minuts per mostrar la disconformitat amb la situació que viu el centre.