Aturades diàries al Centre Sanitari del Solsonès per protestar per la situació laboral i salarial de la plantilla

5 minuts cada dia

La plantilla del Centre Sanitari del Solsonès ha decidit iniciar aturades diàries de 5 minuts per mostrar el seu desacord i afartament per la situació laboral que estan vivint. Des de l’any 2010 han patit una baixada salarial del 5 %, tenen endarreriments pendents de cobrar dels anys 2017 i 2018, els han apujat l’horari laboral, els han incrementat les càrregues de treball a causa de l’envelliment de la població, tenen penalitzada la incapacitat temporal, no se’ls ha aplicat l’augment salarial del sector públic…

Les treballadores i treballadors han complert amb dedicació i responsabilitat la seva feina durant 10 anys, i s’han aplicat amb esforços que fins i tot podien afectar la seva salut perquè les retallades al Centre Sanitari del Solsonès (localitzat a Solsona i Sant Llorenç de Morunys) no afectessin la ciutadania.

Ara, entenen que ha arribat el moment de recuperar les condicions laborals i demanen allò que ja han aconseguit els companys i companyes que treballen al sector públic. El CatSalut ha augmentat les tarifes per complimentar l’acord del sector públic en l’àmbit sanitari concertat i l’Institut Català de la Salut (ICS).

Si cal millorar el finançament del centre, per les seves singularitats assistencials a la comarca, han de parlar-ho les administracions implicades (Consell Comarcal i CatSalut) per arribar a solucions que no afectin ni les retribucions dels treballadors i treballadores ni les condicions de treball.

Per aquests motius inicien aturades de 5 minuts cada dia, aprofitant el temps d’esmorzar, per no perjudicar els usuaris i usuàries, amb l’objectiu de mostrar la disconformitat amb la situació que viu el Centre Sanitari del Solsonès, i perquè volen que se’ls apliqui l’acord sobre les retribucions al qual s’ha arribat al sector públic i que dona sortida a les seves demandes.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de març de 2019