CCOO, UGT i SATSE convoquen una vaga al sector sanitari concertat per als dies 3, 4 i 5 d’abril de 2019

Negociació del II Conveni SISCAT

Adjuntem comunicat conjunt de CCOO, UGT i SATSE:

Es convoca vaga per la situació plantejada per les darreres accions de les patronals del sector sanitari concertat, que han trencat el marc legal de negociació posant en risc l’efectivitat dels acords assolits a la negociació del II Conveni del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), establint una discriminació injustificada de tracte entre els diferents professionals del sistema i tancant nous acords que destinen partides econòmiques a qüestions no tractades al si de la negociació col·lectiva estatutària.

Tanmateix, els sindicats signants del Conveni entenem que cap actuació pot posar en perill cap de les millores i els acords assolits al II Conveni SISCAT. No poden estar en risc:
-Els increments retributius dels anys 2019 a 2020.
-El cobrament de la retribució variable (direcció per objectius (DPO)).
-La reducció de jornada.
-L’incapacitat temporal (IT) al 100% des del primer dia.
-Les millores socials assolides.
-L’equiparació de Primària.

El Conveni del SISCAT sempre ha estat l’eina per garantir els drets econòmics, socials i laborals de tots els treballadors. Per aquest motiu defensem el Conveni SISCAT com l’únic instrument per fixar les condicions de treball i ocupació dels treballadors del sector sense discriminar cap col•lectiu.

A més, i en relació al que ara ens demanen altres agents de la negociació col•lectiva, en cas d’obrir-se novament la mesa negociadora del conveni i sempre en el marc legal de negociació, entenem que és prioritari tractar:
-Regulació dels descansos com al 7è Conveni XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública).
-Fixar un mínim d’un 20% de la jornada a formació/investigació.
-Desvinculació de la DPO de l’equilibri pressupostari i financer.
-Reconeixement d’un mínim de 20 minuts de solapament.
-Activació del nivell D de carrera professional (SIP (Sistema d’Incentivació i Promoció) i SIPDP (Sistema d’Incentivació, Promoció i Desenvolupament Professional)) per a tots el grups.
-Un calendari d’accions concretes per assolir l’equiparació amb l’ICS (Institut Català de la Salut).

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de febrer de 2019