S’arriba a un principi d’acord sobre l’ERO presentat per Esteve Pharmaceuticals

L’acord, que ha permès reduir el nombre d’afectats, se sotmetrà demà a la ratificació dels treballadors i treballadores

La direcció d’Esteve Pharmaceuticals i la representació sindical dels treballadors i treballadores han arribat aquest dilluns a un principi d’acord sobre l’ERO presentat per la farmacèutica. Malgrat que no s’ha pogut evitar l’expedient, CCOO d’Indústria fem una valoració positiva de l’acord, ja que ha permès reduir el nombre de persones afectades i garanteix els eixos que ens havíem marcat a l’inici de les negociacions.

Demà es convocaran assemblees als centres de treball del passeig de la Zona Franca i Parc Científic de Barcelona, així com a les diferents comunitats autònomes on opera la xarxa comercial d’Esteve Pharmaceuticals per explicar els termes del preacord als treballadors i treballadores i sotmetre’l a la seva ratificació.

El principi d’acord assolit ha permès reduir el volum de persones afectades per l’expedient de 103 a 85, a canvi d’una reducció de l’incentiu variable de la xarxa de vendes per als anys 2019 i 2020.

En matèria econòmica, s’ha pactat una indemnització equivalent a la corresponent per acomiadament improcedent, amb un màxim de 210.000 euros, i es garanteix una quantitat mínima de 13.000 euros. Per a les persones de més de 55 anys, el màxim s’amplia fins als 250.000 euros i en cas que aquesta quantitat no arribi al 80% del seu salari net, es complementarà la indemnització fins arribar a aquesta xifra. A més es farà un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys, sempre que tinguin una antiguitat de 15 anys, com ja es va pactar en l’expedient de 2013.

Les persones que no superin el màxim establert i que percebin una indemnització per sobre del mínim garantit rebran, a més, una quantitat lineal de 600 euros per any d’antiguitat.

D’altra banda, l’acord estableix una garantia de recontractació durant un any de les persones afectades per l’ERO per ocupar un lloc similar al que ocupaven, previ procés de selecció de personal; així un com un pla social de recol·locació de 12 mesos per ajudar les persones afectades a reincorporar-se al mercat de treball.