David Taranilla guanya el Premi Ángel Rozas 2018, amb el treball “Tecgnosis, de sapiens a la singularitat. L’acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural en l’època contemporània”

Promogut per la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya

Dels treballs presentats a la cinquena convocatòria del Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, n’ha resultat guanyador l’assaig “Tecgnosis, de sapiens a la singularitat. L’acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural en l’època contemporània” de David Taranilla Garcia.

L’autor aprofundeix d’una manera sistemàtica en la investigació dels factors culturals que expliquen com s’han anat creant i acumulant els coneixements, com s’han anat transmetent i quina influència han tingut sobre els altres fenòmens socials.

El jurat, presidit per Carme Molinero, historiadora i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i format per Xavier Folch, editor; Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García-CCOO de Catalunya; Josep M. Vallès, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Maite Vilalta, doctora en Ciències Econòmiques i professora d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, ha apreciat la gran qualitat de tots els treballs presentats i ha atorgat un accèssit al treball de Fidel Barrios “La construcció d’una barri democràtic a Barcelona: el cas del Poble-Sec (1972-1986)”.

La Fundació Cipriano García-CCOO de Catalunya promou aquest premi, amb caràcter biennal, amb l’objectiu de reconèixer la millor recerca desenvolupada en els diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball. Aquesta cinquena edició té un únic premi consistent en la publicació i la distribució del treball guanyador.

Aquest premi es va iniciar l’any 2010 i fins aquest any 2018, l’historiador Josep Fontana va ser el president del jurat. Recordem que, lamentablement, Fontana ens va deixar fa pocs mesos.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de novembre de 2018