Es desencalla la negociació per a la concreció de l’increment salarial addicional del 0,2% per als empleats i empleades públics de la Generalitat

Pendent per al 2018

Avui, 4 d’octubre, s’ha reunit de nou la Comissió de seguiment de l’acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, de la qual CCOO forma part. A la Comissió finalment s’ha signat l’acord sobre la distribució del 0,2% de la massa salarial.

L’acord preveu que es destinarà el 0’% de la massa salarial a l’increment linial i consolidable. Aquest increment suposa aproximadament 70 € bruts/anuals de salari, que anirà a complement específic o a complement de grup per al personal laboral.

Aquest increment és per a tothom. Resten exclosos d’aquesta mesura els llocs de treball amb jornada superior a la normal i horari de dedicació especial. Aquesta proposta d’acord, ja signada, s’elevarà a la Mesa General de Negociació, que es convocarà el proper dilluns 8 d’octubre.

Els acords s’han de complir
CCOO hem denunciat l’estratègia dilatòria que el Govern està emprant per a no aplicar amb urgència les millores aconseguides en les retribucions i condicions de treball de tots els empleats i empleades públics de la Generalitat. Això està suposant per als treballadors públics de la Generalitat una discriminació i un menyspreu.

CCOO hem exigit de nou el pagament immediat de la totalitat de l’increment retributiu que es va acordar el passat 18 de setembre (1,5% + 0,25% + 0,20%), així com l’entrada en vigor de la millora que suposa la percepció del 100% de les retribucions en cas de baixa per incapacitat temporal des del primer dia. CCOO hem recordat que l’Administració es va comprometre fa tres setmanes a impulsar l’aprovació de les millores amb caràcter d’urgència. L’Administració ha avançat que a mitjans d’octubre es publicarà el decret llei que ho permetrà.

Ara, continuem la lluita per les pagues de 2013 i 2014: menys paraules i més fets
CCOO també hem tornat a exigir a l’Administració complir els acords de retorn de les pagues. Hem demanat la convocatòria urgent de la Mesa per negociar el calendari del retorn de les pagues del 2013 i el 2014, així com altres conceptes retributius, socials i de recuperació i millora de les nostres condicions de treball. L’Administració s’ha compromès a fixar la data i comunicar-la a la reunió de la propera Mesa, dilluns 8 d’octubre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 4 d’octubre de 2018