CCOO expressa el desacord amb la decisió del Tribunal Suprem i considera que té conseqüències alarmants per a la societat catalana i les seves institucions d’autogovern

Davant l’empresonament de Bassa, Forcadell, Romeva, Turull i Rull

CCOO de Catalunya ja va publicar el desembre passat un informe jurídic que considerava que la presó provisional s’està usant de manera abusiva a Espanya i demanava el pronunciament del síndic de Greuges de Catalunya, el defensor del Pueblo d’Espanya, el Consejo de Ministros d’Espanya, el ministre de Justícia, la Mesa del Congrés dels Diputats, la Mesa del Senat, el Consell General del Poder Judicial, el Parlament Europeu, la Comissió Europea per a la Democràcia pel Dret (Comissió de Venècia), i el Consell Europeu. Ens reiterem en aquesta posició i en aquesta petició de mediació.

CCOO considera que el Tribunal Suprem ha de revisar la seva decisió i deixar en llibertat  totes les persones empresonades en aquesta causa.

CCOO considera que la judicialització del conflicte polític empitjora la situació a Catalunya i insisteix en una sortida política i negociada que reconegui i reconstrueixi la capacitat d’autogovern de Catalunya.  La judicialització del conflicte polític està ofegant les institucions catalanes i necessitem alçada de mires i respostes comunes per sortir d’aquest atzucac.

En aquest sentit, considera que el Govern espanyol ha de retirar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i obrir urgentment canals d’interlocució amb el Parlament electe a Catalunya.

Reiterem el suport i la plena solidaritat a Sánchez i Cuixart, que aviat farà sis mesos que són a la presó. A Oriol Junqueras i a Joaquim Forn. I avui, a Bassa, Forcadell, Romeva, Turull i Rull. Estem consternats per la seva situació personal i per les seves famílies.