11 de Setembre.

Per fer front amb garanties al fenòmen de la globalització ens cal una societat cohesionada i oberta. Per aconseguir-ho cal garantir a tota la ciutadania l’exercici dels seus drets nacionals i socials.

CCOO sempre hem vinculat els drets socials als drets nacionals. Volem una societat amb treball estable i de qualitat. On les dones i els joves puguin incorporar-se amb garanties.

Per aprofundir en la cohesió social cal una defensa aferrissada i un aprofundiment dels drets socials i de l’estat del benestar per tots els qui viuen i treballen al nostre país i això inclou la incorporació amb igualtat de drets a les noves persones immigrades.

I cal, sens dubte, reforçar la capacitat d’autogovern la qual cosa comporta disposar dels recursos econòmics suficients per desenvolupar les necessàries polítiques que garanteixin la cohesió social.

Una societat amb cohesió social i autogovern ens permetrà fer front als riscos d’una globalització que no es la que cal , i que fins ara només fa que incrementar les desigualtats socials i amenaçar la diversitat cultural del món.