CCOO felicita a tots els agents que han participat en el procés de reversió del servei públic de l’aigua de Terrassa i que ha garantit el manteniment de tots els llocs de treball

L’any 2014, previ a les eleccions municipals, alguns grups polítics aspirants a l’alcaldia del consistori van optar per posar als seus programes electorals la reversió del servei públic externalitzat de l’aigua.
En aquells moments la plantilla, representada pel Comitè d’empresa i assessorats per CCOO, va iniciar una roda de contactes per desgranar aquestes intencions i la possible afectació de les mateixes.
El procés ha estat molt llarg i intens sobretot al final. Però gracies al saber fer de totes les parts, empresa, Ajuntament, Comitè i amb la participació del sindicat CCOO, ha arribat al seu final amb un “win-win-win” que ha satisfet a tothom.
La plantilla de l’antiga Mina, que subministrava aigua al municipi fins diumenge passat ha quedat dividida en tres blocs:
1.- Hi ha hagut personal que s’ha quedat a Mina, prestant serveis a altres municipis i altres feines del grup empresarial.
2.- La gran majoria de la plantilla ha passat subrogada, via l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, reforçat per l’article 53 del conveni estatal de l’aigua a la nova empresa TAIGUA.
3.- Una petita part del personal prestarà serveis per Mina de manera temporal i finalment acabarà subrogant a TAIGUA. Aquest personal està vinculat als contractes de prestació de servei que han hagut de signar l’Ajuntament i Mina per tal que el servei no es veies afectat i la transició d’un model de gestió indirecte a directe fos transitori, pacífic i sense gaires entrebancs.
CCOO posa en valor els acords assolit per garantir tots els llocs de treball i també les condicions futures dels tres col•lectius.
En definitiva, CCOO creu que ha estat un èxit i un model de reversió pel país, on totes les parts han sortit satisfetes i el servei públic essencial de l’aigua no es veurà afectat.
CCOO felicita a totes les parts i agraeix, especialment, la gran feina de diàleg i transparència del consistori.