CCOO convoca una concentració i tancada a l’institut La Ferreria de Montcada per protestar per la clausura del cicle formatiu de Documentació Sanitària

Divendres, 13 d’abril, a les 18.30 hores, davant l’Institut (Polígon la Ferreria, c/ Progrés, 57)

La Federació d’Educació de CCOO vol denunciar que el Departament d’Educació té la intenció de tancar el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Documentació Sanitària a l’Institut d’Educació Secundària (INS) La Ferreria de Montcada i Reixac. CCOO va conèixer aquesta decisió en el si de la Junta de Personal.

Per protestar per aquest tancament, CCOO convoca a tota la comunitat educativa a la manifestació que començarà divendres, 13 d’abril, a les 18.30 hores, a l’Institut (Polígon La Ferreria, c/ Progrés, 57) i acabarà davant de la Casa de la Vila (Av. Unitat, 6). Tot seguit, es farà la tancada al centre educatiu fins dissabte, quan hi haurà activitats esportives, xocolatada i concert de rock.

Aquest CFGS ha estat impartit des del curs 2007-2008 i suposa una especialització per als docents en la matèria. Durant els deu anys de docència, aquests estudis han tingut un nivell de demanda de matrícula contínua i un nivell d’inserció laboral del 72% al cap de 9 mesos.

La nova Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) anunciada per l’exconseller Toni Comín suposa una inversió de 397 milions d’euros i la incorporació de 5.000 professionals als equips d’atenció primària (EAP) amb perfils de metges i infermeres i, sobretot, atorgant gran rellevància als treballadors i treballadores socials sanitaris i als administratius sanitaris.

Malgrat el previsible increment de la demanda de professionals, el Departament d’Ensenyament no va planificar un augment d’oferta pública en la família de sanitat per donar cobertura a la creació de nous llocs de treball del sector.

A tot això se li afegeix que l’oferta pública al Vallès Occidental d’aquesta especialitat és del 50% del total i es limita a l’INS La Ferreria (al Barcelonès aquesta es limita al 30% de l’oferta formativa). D’aquesta manera es limita l’accés a la formació i les oportunitats de treball a les famílies amb menys recursos econòmics.

CCOO denuncia la manca de transparència d’aquest Pla territorial de la formació professional (FP), que no s’ha exposat ni explicat en cap dels òrgans de representació i respon a les polítiques d’austeritat dels darrers anys en els serveis públics i l’educació.

Igualment, exigeix l’aturada dels tancaments previstos a La Ferreria i als altres centres, la convocatòria de la mesa sectorial i la junta de personal per presentar i consensuar el Pla estratègic territorial d’FP i l’augment de l’oferta formativa pública en els centres i territoris amb necessitats d’inserció laboral al mercat de treball.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 d’abril de 2018