Estan afectats els centres del Poblenou de Barcelona, Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda

CCOO rebutgem l'ERO que ha presentat Lacrem per acomiadar 153 treballadors


L’empresa Lacrem (Grup Farga), fabricant de la marca de gelats Farggi, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 153 treballadors i treballadores, després de la compra, fa uns mesos, de La Menorquina (negoci de gelats del Grup Kalise). Avui està tenint lloc la tercera reunió de consultes de l’ERO entre la direcció de l’empresa i els sindicats amb representació a la mesa negociadora (UGT, CCOO i USOC).

L’empresa ha anunciat que l’expedient d’extinció de contractes afectarà 153 treballadors i treballadores dels centres del Poblenou (Barcelona, Farggi), Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda (els dos darrers al Vallès Occidental i de La Menorquina). En total, als tres centres hi treballen 665 persones. Dels 153 treballadors, l’empresa proposa que aproximadament la meitat facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.

CCOO, UGT i USOC rebutgem l’ERO i exigim la seva retirada. Ens oposem als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposen tant les novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis.

Demà tindrà lloc una nova reunió amb la mediació de la Inspecció de Treball. Dijous, es convocaran assemblees de treballadors i treballadores per valorar les possibles accions de protesta.
26/09/2017

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.