Zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric

CCOO reclama un pla de desplaçaments dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, d’acord amb l’article 18 del Decret 152/2007, de 10 de juliol, d’aprovació del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire als municipis declarats zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric, ha de vetllar per la restauració de la qualitat de l’aire i fer ús dels instruments i els mecanismes que li atorga la Llei 22/1983, de 21 de novembre, respecte a la protecció de l’ambient atmosfèric. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat va declarar una sèrie de termes municipals zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric, mitjançant el Decret 226/2006, de 23 de maig, i per a les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, entre ells Sant Quirze del Vallès.

És així que des de CCOO demanem un pla de mobilitat que estableixi criteris mediambientals en els desplaçaments relacionats amb l’activitat laboral, o sigui els desplaçaments que els empleats i empleades hagin de fer per motiu de la seva feina.

El pla de mobilitat ha d’incloure un conjunt d’actuacions amb l’objectiu de fomentar el transport públic i els mitjans de transport no contaminants. Per això, previ a l’elaboració d’aquest pla de mobilitat, i davant les necessitats especifiques d’un nou vehicle per a la consergeria municipal, instem l’Ajuntament a adquirir d’un nou vehicle que tingui la consideració de vehicle elèctric, o de propulsió híbrida, amb l’objectiu de començar a donar compliment al Decret 152/2007, de 10 de juliol, essent l’inici d’un canvi de model respecte a la mobilitat interna de la corporació, que hauria de donar lloc a una renovació progressiva de la flota de vehicles tenint present aquests criteris mediambientals. 
 
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de gener de 2015
28/01/2015

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.