Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya rebutja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i denuncia la desproporcionalitat dels empresonaments

Conflicte eminentment polític

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya, considerem que Catalunya està vivint una situació d’excepcionalitat, que requereix una denúncia contundent des de l’àmbit social.

En consonància amb la posició de la nostra organització, des de l’inici hem incentivat i participat en espais de diàleg com a única eina per a la resolució pacífica del conflicte polític que estem vivint.

Davant la negativa per part del Govern central per rebaixar la tensió i establir un espai efectiu de diàleg i negociació, ens reafirmem en què la judicialització del conflicte no és l’opció, ja que provoca incertesa i malestar dins la ciutadania en el seu conjunt.

Rebutgem fermament l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Es fa palès que l’aplicació d’aquest article va més enllà del desmantellament de l’autogovern de Catalunya i evidencia conseqüències molt negatives tant en l’àmbit de l’Administració pública com del teixit associatiu.

Denunciem la desproporcionalitat que suposen els empresonaments, tant del vicepresident i dels consellers com dels representants d’entitats sobiranistes, en una clara estratègia de judicialització d’un conflicte eminentment polític.

Creiem que les eleccions convocades per al proper 21-D representen un primer pas per tornar a la normalitat democràtica, tot defensant la necessitat d’un referèndum vinculant i pactat, que permeti expressar lliurement la voluntat de la ciutadania.

Per tot això:
-Exigim el retorn a la normalitat democràtica.
-Exigim la suspensió de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.
-Exigim la llibertat de: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundó, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de novembre de 2017