Comunicat de la Taula per la Democràcia davant la compareixença d’ahir del president de la Generalitat al Parlament de Catalunya

Renovada aposta pel diàleg

Arran de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant del Parlament de Catalunya ahir, la Taula per la Democràcia valora positivament la renovada aposta pel diàleg i demana a la resta d’actors implicats, tant espanyols com europeus, fer també un pas en aquest sentit i ajudar a crear una atmosfera per aconseguir la normal convivència amb el restabliment de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la convocatòria de l’1-O. Per altra banda, la Taula per la Democràcia fa una crida al teixit associatiu d’arreu, a ser part activa d’aquesta aposta pel diàleg, contribuint a la cerca de solucions polítiques a la situació actual i impulsant la negociació i la mediació.

La Taula per la Democràcia vol reafirmar-se un cop més en el seu manifest fundacional, donat que el seu contingut segueix més vigent que mai:
1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.
3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 d’octubre de 2017