CCOO denuncia les actuacions de la Fiscalia que atempten contra els valors democràtics i els drets fonamentals i exigeix l’empara dels empleats públics

CCOO exigeix solucions des de la política i no des de la por i l’amenaça. El sindicat denuncia les insinuacions contra CCOO al temps que reclama una rectificació

A mesura que s’acosta l’1 d’octubre creix la desmesura en les actuacions de la Fiscalia i del Govern de l’Estat, un govern que ha delegat en la Fiscalia les seves responsabilitats, que no pren cap iniciativa política i que ha externalitzat l’acció política davant un conflicte que no para de fer-se més i més gran.

CCOO considera que ja n’hi ha prou de fer créixer l’espiral de les amenaces i la por amb amenaces d’actuacions penals contra treballadors i treballadores fent-los responsables d’afavorir o impedir el referèndum. Això només es pot entendre com una provocació molt greu al conjunt de la ciutadania, sobretot quan s’estén l’amenaça a qui vulgui anar a votar.

CCOO exigeix empara per a tots els empleats i empleades públiques, que no han de ser qui paguin les conseqüències (penals o administratives) d’un conflicte polític. Els governs estan obligats a garantir la seguretat jurídica dels seus treballadors. La Fiscalia ha posat el punt de mira en els responsables dels centres de votació i exigim que s’aturi aquest despropòsit.

CCOO ha traslladat al Govern de la Generalitat l’exigència de donar garantia també a aquests treballadors. Ha de quedar clar que tots i totes han de ser protegits per igual. De la mateixa manera que han cessat o fet dimitir càrrecs o funcionaris que ja han estat encausats o que es dona protecció als mossos que compleixen amb la seva funció de policia judicial, la Generalitat ha de donar cobertura i garanties a la resta de possibles implicats.

Els responsables dels centres de votació estan amenaçats. La brutal desmesura de les actuacions de la Fiscalia pot tenir conseqüències penals i obre la porta a futures inhabilitacions com a funcionaris.

Un cop més, CCOO fa una crida a afrontar el problema des de la política i impedir que siguin esquitxats els empleats i les empleades públiques.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 de setembre de 2017