CCOO valorem molt positivament l’acord assolit a Citelum

Les mesures acordades permetran equiparar les condicions laborals del conjunt de la plantilla

CCOO d’Indústria de Catalunya valorem molt positivament l’acord assolit amb la direcció de Citelum, ja que permetrà millorar les condicions laborals i econòmiques d’aquells treballadors i treballadores que no tenien complements ni altres drets i equiparar-les progressivament a les de la resta de la plantilla. CCOO valorem la unitat dels treballadors i treballadores de Citelum en aquest procés, ja que malgrat que les mesures acordades només afecten el 40% de la plantilla, aquestes han estat ratificades pel conjunt del personal.

Un dels aspectes més destacats de l’acord és el capítol econòmic, en el qual s’ha pactat per a aquest col·lectiu un complement salarial de 560 euros anuals i acumulables durant els propers 5 anys, de manera que l’any 2021 aquest complement salarial s’haurà incrementat fins a 2.800 euros anuals. També se’ls abonarà el plus de puntualitat per valor de 700 euros anuals, que es prorratejarà mensualment.

Quant a les guàrdies de cap de setmana, rebran 70 euros per dia i la compensació del descans es gaudirà de forma immediata el següent dia laborable. Les guàrdies especials es pagaran a 80 euros per dia.

En matèria de drets socials, se’ls complementarà el sou fins al 100% en cas de baixa per incapacitat temporal i se’ls reconeixen 3 dies d’assumptes propis.

Aquestes mesures també s’aplicaran a les futures contractacions de Citelum, empresa que actualment s’encarrega del manteniment de l’enllumenat de Barcelona.