CCOO denuncia el sistema d’entrevista prèvia a la proposta de nou professorat als centres per ocupar llocs específics perquè considera que vulnera els principis d’igualtat, mèrit i capacitat

Davant d’una mesura arbitrària i poc transparent per part del Departament d’Ensenyament

Davant la mesura proposada d’entrevista prèvia a la proposta de nou professorat al centre per ocupar llocs específicsCCOO Educació recordem que ja vam manifestar el nostre desacord en el moment que el departament va presentar-la a la mesa sectorial.


Volem recordar, també, que a CCOO se’ns va negar el dret a la negociació quan el Departament d’Ensenyament va iniciar el desplegament del decret de provisió de llocs de treball. 


CCOO creu necessari respectar les especificitats de cada centre i que alguns llocs de treball, per les seves característiques, podrien ser proveïts de manera diferent. Però el que no accepta és l’arbitrarietat del procés de provisió que ha derivat en un sistema de selecció poc transparent i que no respecta els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que ha de tenir un lloc de treball públic. 


De la mateixa manera, CCOO va ser crítica amb els perfils que es van anar introduint en la resolució,  ja que molts d’ells no responen realment a l’especificitat d’un lloc de treball.


La novetat introduïda aquest any, les entrevistes prèvies a la selecció final, no ha aconseguit donar transparència al procés tot i que les places perfilades s’han fet públiques, tal com havíem demanat CCOO reiteradament. El que s’ha aconseguit és visualitzar encara més l’arbitrarietat d’aquest sistema de selecció que provoca desconfiança en el personal docent posant en dubte tot el procediment perquè no garanteix una igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir al lloc de treball públic. Tampoc es garanteix un control del procés i de les decisions finals preses. 

 

CCOO insta el Departament a iniciar una negociació necessària per analitzar i revisar el decret de provisió de llocs de treball i exigeix la participació activa dels representants dels treballadors i treballadores.