CCOO i altres sindicats presents a la universitat es concentren per denunciar la situació de temporalitat del PAS

Dimecres, 7 de juny, a les 11.30 hores, davant la delegació del Govern, contra l’exclusió del PAS d’universitats de les mesures per reduir la temporalitat a les administracions públiques per part del PP

El col·lectiu del PAS de les universitats catalanes pateix una insostenible situació de temporalitat que està al voltant del 30%, molt lluny del 4,5% que reconeix el Ministeri d’Hisenda. Aquesta situació comporta una greu precarització de tot aquest personal.

 

Els pressupostos generals de l’Estat (PSE), en el seu article 19.1.6, permetrien la reducció de la temporalitat augmentant la taxa de reposició de places per arribar al 8%, que entenem com a nivell acceptable. El personal d’administració i serveis (PAS), però, ha quedat exclòs del redactat d’aquest article a diferència del personal docent i investigador (PDI).

 

Entenem que aquesta exclusió representa un greuge comparatiu injust que no es pot justificar de cap manera. És per això que CCOO convoca delegats i delegades sindicals del sector educatiu el proper dijous, 7 de juny, a les 11.30 hores davant la Delegació del Govern central per reclamar que el PAS de les universitats sigui inclòs en aquest article 19.1.6 dels pressupostos generals de l’Estat.

 

Tots els sindicats presents a les universitats catalanes hem emès un comunicat per cridar de manera unitària a la concentració de demà a la tarda. Donen suport a aquest comunicat les següents organitzacions: CCOO, CAU, CGT, CSI-F i UGT.