CCOO de Catalunya, contra les detencions d’activistes del moviment popular d’Al Hoceima i el Rif del Marroc

Solidaritat amb les protestes populars

Els darrers dies, l’aparell policial del Marroc conegut com “Al Makhzen” ha detingut a desenes de joves que protestaven contra les deteriorades condicions de vida de la població en general i del Rif en particular. La policia “Al Makhzen” constitueix un aparell paral•lel dirigit per cercles propers a la família reial marroquina, i és coneguda per ser la més repressiva i corrupta.

Les protestes al Rif i a Al Hoceima van començar l’any passat amb la mort de Mohcin Fikri, un pescador atropellat per un camió de escombraries mentre fugia de la policia que volia confiscar-li el peix que venia, l’única font d’ingressos que tenia per sobreviure. Des de llavors les protestes no s’han aturat però han anat prenent durant les darreres setmanes un camí perillós, amb actuacions policials salvatges contra les pacífiques protestes de milers de joves que exigeixen l’aclariment de la mort de Mohcin Fikri, tot reivindicant també treball i millores socials. Els joves demanen així mateix l’alliberament de Naser Zefzafi, un dirigent jove del moviment popular, perseguit i detingut dies abans pel cos “Al Mahkzen” arran de les declaracions on criticava els imams que justifiquen la repressió i la política econòmica i social que empobreix la població en general.

CCOO de Catalunya manifesta la seva solidaritat amb el moviment de protestes populars al Marroc, demana l’alliberament de tots els detinguts per motius polítics i d’opinió, i exigeix al règim marroquí el respecte als drets humans, a les llibertats públiques i el dret a la manifestació i a la vaga.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 de maig de 2017