CCOO insta el Govern de la Generalitat a complir la moció del Parlament de Catalunya i retornar als seus treballadors i treballadores els diners i altres drets que encara els deu

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir una moció per instar el Govern a retornar als empleats i empleades públiques de la Generalitat les pagues extres dels anys 2013 i 2014 que encara els deu. La del 2013 durant el proper any 2018 i la del 2014 durant el primer trimestre del 2019.

 

La moció, que ha estat presentada pel grup parlamentari popular i ha comptat amb el suport de la resta de grups excepte Junts pel Sí, també posa data al retorn de la resta de drets que van ser arrabassats al personal de la Generalitat, durant els propers 2 anys.

 

Tot plegat cal acordar-ho a la Mesa General de Negociació amb els legítims representants dels treballadors i les treballadores de la Generalitat. La moció emplaça el Govern a convocar la mesa en els propers dies per tancar l’acord.

 

Un altre apartat d’aquesta mateixa moció, aprovat en aquest cas per unanimitat de tots els grups parlamentaris, insta el Govern a negociar amb els sindicats un calendari de convocatòries d’oferta pública d’ocupació per als anys 2017, 2018 i 2019 amb l’objectiu que la temporalitat en l’ocupació no superi el 8% en cada sector a finals de l’any 2019.

 

CCOO ens felicitem pel resultat d’aquesta moció parlamentària. Tal com hem traslladat de manera reiterada a tots els grups parlamentaris, “la defensa dels drets dels empleats i les empleades públiques de la Generalitat ha d’estar per damunt de les legítimes discrepàncies entre els diferents grups polítics”. Entenem que és de justícia.

 

Ara cal que el Govern compleixi. CCOO entenem que el Govern no pot defugir una altra vegada la seva responsabilitat amb les dones i els homes que dia a dia fan funcionar els serveis públics d’aquest país.