CCOO dona suport a la campanya "Catalunya no al TTIP" #nicetanittip davant el rebuig del recurs de constitucionalitat sobre el CETA (acord comercial UE-Canadà)


CCOO de Catalunya dona suport a la campanya "Catalunya no al TTIP" #nicetanittip davant el rebuig que va tenir lloc ahir al Congrés dels Diputats del recurs de constitucionalitat sobre el CETA. 

Comunicat de la campanya

La campanya "Catalunya no al TTIP" lamenta que ahir, 18 de maig, el Congrés dels Diputats i Diputades, hagués rebutjat, per una àmplia majoria parlamentària la petició prèvia de recurs de constitucionalitat del Tractat Econòmic i Comercial entre la Unió Europea i el Canadà (CETA).

Aquesta majoria, formada pel PP, el PSOE, Ciutadans, PNV, PDCaT i Coalición Canària, s'ha arrogat en exclusiva el dret a debatre i decidir sobre aquest tema, tot negant-lo a la resta d'institucions públiques, sectors socials afectats i la ciutadania en general.

Des de la campanya considerem que aquestes forces parlamentàries han donat l’esquena, novament, a una àmplia majoria ciutadana, moviments socials, ONG, sindicats, pagesia, sectors de les pimes, col·lectius de jutges i de l’advocacia, moviment feminista, grups ecologistes, centenars d’ajuntaments i governs locals, gestors de serveis públics com l’aigua o els residus, la salut, l’educació pública, que durant 4 anys han estat alertant dels perills i els impactes negatius d’aquests tractats de lliure comerç.

Estem especialment indignades i indignats per la manca de respecte al moviment, organitzat, plural i representatiu d’un amplíssim sector de la societat. Especialment creiem que el grup socialista al Congrés dels Diputats hauria de retractar-se de les acusacions velades, que ens situen al costat dels populismes d’extrema dreta, creiem que en el debat polític no s’hi val tot.

També cal demanar al grup PDCat com és que, amb el seu vot negatiu al control previ de constitucionalitat, ha contradit el mandat del Parlament de Catalunya que va aprovar una resolució que exigia la necessitat de comissions d’estudi  “dels possibles impactes del TTIP, del CETA i del TISA en els diferents àmbits econòmics, socials, culturals i ecològics (...), amb una participació plural i equilibrada dels sectors interessats” i de disposar “de més informació sobre els impactes per sectors del TTIP, amb debats sectorials i amb els representants dels consumidors sobre els continguts i l’abast del text, amb l’objectiu d’avaluar el tractat amb totes les garanties i que cada sector en conegui les repercussions”.

"Catalunya no al TTIP" fem una crida a la mobilització, i per aquest motiu anunciem el nostre suport a la convocatòria del proper 3 de juny d’una manifestació a Madrid fins el Congrés dels Diputats, ja que, contràriament al que succeirà a altres països europeus, és l'única via que ens resta a la ciutadania de l’Estat espanyol per fer-nos escoltar en contra d'aquests tractats.

 


19/05/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies