Agents Rurals de la Generalitat es manifestaran demà per demanar mesures de seguretat

Demà dimarts, 16 de maig, a partir de les 12.00 h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Quasi 4 mesos després dels assassinats de dos agents rurals a Aspa (Segrià), encara s’ha de planificar la formació, la dotació de mitjans d’autodefensa i la revisió dels protocols de treball. És per això que l’Agrupació d’Agents Forestals de Catalunya de CCOO ha convocat una concentració demà dimarts, 16 de maig, de 12.00 a 14.00 hores, davant del Govern de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona: sobre les 12.40 hores es farà la lectura d’un manifest i immediatament després s’atendrà la premsa davant el Palau de la Generalitat.

Els agents constaten que segueixen exposats a patir agressions a moltes de les seves feines. Segueixen al capdavant del cos i de la prevenció de riscos laborals les mateixes persones que van desoir tants cops les amenaces i agressions que feia temps que patien. A finals de gener, la Generalitat va reunir un grup d’experts en seguretat i en actuacions policials per proposar formació, mitjans i protocols de treball per als agents rurals. Ha passat un mes i mig des que el grup d’experts va acabar la seva feina, però les mesures de seguretat no arriben, ni les conclusions del grup d’experts no s’han explicat al col·lectiu.

L’actual Govern es va trobar un cos d’agents rurals abandonat pels governs de la darrera dècada. A aquest Govern li correspon reconèixer i esmenar els errors anteriors. En justícia, ho ha de fer tant pels agents com per les seves famílies. No demanen res més que treballar amb seguretat. Quatre mesos després dels assassinats necessiten veure canvis, tant en la forma de treballar com en els càrrecs que durant tants anys tenien oblidada la prevenció de riscos laborals.

A principis de maig el Govern va nomenar un expert en seguretat com a director general dels agents rurals, però només disposa d’una estructura de subdirecció que s’ha d’assessorar per les mateixes persones que han portat a aquesta situació. Els agents rurals necessiten saber que no es tracta d’una mera operació de maquillatge. Si realment volen que el nou director tingui l’oportunitat de reforçar la seguretat del CAR, no el poden deixar sol. Cal dotar la Direcció General d’un equip de nous i bons assessors. Cal que el director general tingui el suport de tot el Govern, així com també suport social i del mateix col·lectiu. Perquè els riscos continuen i la seguretat no pot esperar, els agents rurals demanaran al Govern de la Generalitat que acceleri la implantació de mesures i que obri una investigació interna per depurar responsabilitats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de maig de 2017

Agenda:
Dimarts, 16 de maig de 2017
12.00 hores (concentració); 12.45 hores (declas)
Plaça de Sant Jaume. BCN