CCOO denuncia el bloqueig de la patronal a la taula de concertació del sector carni

CCOO emprendrà les mesures oportunes davant dels incompliments de la recentment modificada llei catalana de cooperatives

Ahir va tenir lloc la segona reunió de la Taula de concertació del sector carni a Catalunya per analitzar com fer efectiva l’aplicació de la llei catalana de cooperatives en el sector. En la primera reunió, celebrada divendres passat, semblava que hi podia haver certa predisposició de les patronals ANAFRIC i FECIC per buscar solucions per al compliment de la llei, però la patronal ANAFRIC no es va presentar a la reunió d’ahir i FECIC va fer un plantejament que deixava clara la seva poca disposició a buscar solucions.

Per CCOO d’Indústria, el fracàs de la reunió d’ahir demostra la manca de voluntat de les empreses principals del sector per resoldre la situació, ja que algunes són part activa de les cooperatives de treball associat que operen al sector.

Davant aquesta nul·la predisposició de les patronals, CCOO d’Indústria ha decidit continuar a l’ofensiva i convocarà els delegats i delegades del sector i els afiliats i afiliades de les cooperatives del sector carni per explicar-los les implicacions de la modificació de la llei catalana de cooperatives. Així mateix, CCOO exigeix a la Inspecció de Treball que intervingui per garantir el compliment de la llei, aprovada recentment, per posar fi a aquesta mala praxi laboral, que és consentida i utilitzada per les empreses principals del sector.

CCOO adverteix les patronals del sector que no permetrà que continuïn els abusos empresarials i que emprendrà les mesures oportunes davant dels incompliments de la llei per part de les falses cooperatives de treball associat del sector.