CCOO exigeix al President de la Generalitat que garanteixi la seguretat jurídica dels treballadors i treballadores públics

Davant les declaracions del diputat Lluís Llach sobre l’obediència dels funcionaris a la Llei de Transitorietat Jurídica

Assabentats de les declaracions del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach -declaracions fetes, pel que sembla, de manera reiterada- afirmant que els funcionaris de la Generalitat que no acatin la Llei de Transitorietat Jurídica “seran sancionats per la Generalitat” i que “molts d’ells patiran”, CCOO exigeix al President i al Govern de la Generalitat que aclareixin en quina situació es trobarà el personal de la Generalitat i de les altres administracions públiques quan sigui aprovada l’esmentada llei.

El Govern de la Generalitat té la obligació de vetllar per la seguretat jurídica dels seus treballadors i treballadores i de garantir que aquests no incorreran en responsabilitats administratives en una possible situació de confrontació o confusió de legalitats.

D’aquesta Llei de Transitorietat Jurídica no en coneixem res, per la manera en què s’està elaborant. Per tant no podem fer cap valoració de les seves possibles conseqüències. El personal de la Generalitat, i també el de les altres administracions que operen a Catalunya, en les seves actuacions sempre acaten la llei. El Govern ha de garantir que podran seguir treballant amb totes les garanties.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 d’abril de 2017