Vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills els dies 11 i 12 d’abril

Davant el bloqueig de les negociacions del conveni sectorial per part de la patronal

CCOO d’Indústria i FICA-UGT convoquen vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills al conjunt de l’Estat per als dies 11 i 12 d’abril i conminen els treballadors i treballadores a no allargar la seva jornada ordinària, davant el bloqueig de les negociacions del conveni sectorial per part de la patronal i per exigir unes condicions laborals dignes per als treballadors i treballadores del sector. La mediació celebrada aquest dilluns a la seu del SIMA, a Madrid, va finalitzar sense acord entre les parts.

La negociació està encallada des de principis d’any a causa de les regressives propostes de la patronal, que pretén congelar els salaris, eliminar l’antiguitat, incrementar la jornada laboral i la flexibilitat i continuar externalitzant plantilles. Per UGT i CCOO aquestes propostes patronals són del tot inassumibles, ja que precaritzen encara més les condicions de treball al sector.

CCOO i UGT exigeixen a la patronal uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i que s’estableixin mecanismes que garanteixin una ocupació estable, evitant la precarietat i l’ús abusiu i massiu de subcontractes i falses cooperatives de treball associat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 d’abril de 2017