Sense arguments professionals

El Comitè d'Empresa i el Consell Professional de TVC valoren el nomenament del nou director Vicent Sanchis


Adjuntem comunicat de premsa del Comitè d’Empresa i el Consell Professional de Televisió de Catalunya (TVC):

VOLEN TVC “SOTA CONTROL”

El Comitè d’empresa i el Consell Professional de TVC desaprovem el nomenament sorpresa del nou director de TV3, Vicent Sanchis; un nomenament sobtat i sense arguments clars i professionals, que mina la credibilitat del mitjà i, en conseqüència, dels seus professionals.

Exigim que els nomenaments es facin amb consens o per majories qualificades i per això reclamem les reformes legislatives que evitin canvis a dit com el d’ahir. La designació del nou director es manté dins dels acords dels partits del Govern per repartir-se els càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que permet a l’antiga CDC controlar la direcció del Consell de Govern i de TVC.

El nomenament de Sanchis no és un bon senyal per a la independència professional, la pluralitat i l’obertura de la CCMA al conjunt de la societat. La decisió del Consell de la CCMA arriba en un moment de protagonisme mediàtic molt inconvenient per als dirigents de l’antiga CDC (cas Palau, cas 3%). Precisament la bona cobertura informativa d’aquests judicis no es pot veure interferida per decisions extraperiodístiques.

Per la seva banda, fa mesos que l’anterior director, Jaume Peral, reclamava públicament un millor finançament per renovar la programació de TVC. Aquesta també pot ser una de les claus de la seva substitució. No ha estat l’única veu a reclamar més pressupost: també ho ha fet el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) amb el Llibre Blanc de l’Audiovisual i el manifest “Més TV3” presentat pel sector audiovisual juntament amb el Comitè d’Empresa.

Mentrestant, la cúpula de la CCMA continua tancada a Via Augusta protagonitzant enfrontaments amb els directors de Catalunya Ràdio i de TV3 per qüestions pressupostàries i de control de programació i restant autonomia de funcionament a les empreses. La direcció de la CCMA viu al marge de l’activitat de la producció audiovisual i de les dificultats del dia a dia dels mitjans.

Malauradament, des del Govern i des de la majoria del Consell de la CCMA, continuen veient la CCMA com un instrument de propaganda a curt termini que cal controlar i no actuen per millorar les expectatives de futur de la principal indústria audiovisual de Catalunya.

La legitimitat de l’actual Consell per fer nomenaments, i per continuar dirigint els mitjans públics de la Generalitat està en qüestió: la meitat dels consellers amb el mandat caducat, s’haurien d’haver renovat fa quasi dos anys i no oblidem que la seva estructura respon encara als acords del 2012 entre CiU i el PP.

Ara més que mai és urgent la reforma de la Llei de la CCMA, que comporti un Consell de Govern professional desgovernamentalitzat i despartiditzat, i amb uns directius escollits per concurs de mèrits i no per filiacions ideològiques, per treballar per uns mitjans públics oberts al conjunt de la societat que és plural socialment i política.

Per això reclamem: la reforma urgent de la Llei de la CCMA, una CCMA desgovernamentalitzada i despartiditzada, un Consell de Govern renovat i pressupost suficient per fer front al futur. Demà dimecres, 15 de març a les 15.30 hores, es farà una assemblea general de treballadors i treballadores a “la pedra” dels estudis de TVC a Sant Joan Despí.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 de març de 2017
14/03/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies