Avui dilluns, al plenari del Consell Escolar de Catalunya (CEC)

CCOO s'ha abstingut en la votació del dictamen del Projecte de Decret de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu


En la reunió d’avui dilluns al plenari del Consell Escolar de Catalunya (CEC), CCOO s’ha abstingut en la votació del dictamen del Projecte de Decret de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu. Tot i que s’han recollit algunes de les aportacions realitzades durant els treballs de la Comissió d’Ordenació, no es coneix la resposta del Departament d’Ensenyament a les al·legacions que es van presentar en el període d’exposició pública.

Per a la Federació d’Educació de CCOO, s’haurien d’incorporar aspectes fonamentals en un sistema educatiu inclusiu, com el consens en la concepció de risc d’abandonament escolar prematur, modificació de la LEC dels termes d’escola inclusiva i inclusió escolar, l’establiment de plans interdepartamentals i un sistema d’orientació global i integral, buscar solucions i alternatives per a la Formació Professional (FP), més dotació econòmica, fer referència als currículums i a l’avaluació, i promoure la participació de la comunitat educativa (concretament de les organitzacions sindicals) en la distribució i avaluació dels recursos.

CCOO considera que el sistema educatiu inclusiu no pot tornar a classificar l’alumnat per raó de les seves capacitats o entorn social.

CCOO no vol que el Departament d’Ensenyament utilitzi el seu vot favorable per avalar un Decret en el qual s’aprecien moltes mancances i per això s’ha abstingut en la votació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 13 de març de 2017
13/03/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies