Presentació del projecte de formació multidisciplinària per a membres de comissions de control dels plans i fons de pensions

Acord entre CCOO i la Universitat de Barcelona (UB)

El proper dilluns, 13 de març, a les 12.00 hores, a l’Aula Ramón y Cajal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB), es celebrarà l’acte de presentació del projecte de formació multidisciplinària destinada als membres de les comissions de control dels plans de pensions del sistema d’ocupació. A l’acte hi intervindran Xavier Varea, director de la Càtedra Privada ICEA-UB i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya.

Aquest projecte formatiu és el resultat del conveni de col·laboració signat el juny de l’any passat entre l’Àrea de Previsió Social Complementària de CCOO de Catalunya i la Càtedra “ICEA-UB d’Assegurances i Fons de Pensions” de la Universitat de Barcelona (UB) per establir un programa amb certificació universitària i contingut multidisciplinari, sobre previsió social complementària. Es tracta d’un acord sobre un projecte de formació destinat prioritàriament a membres de comissions de control de plans i fons de pensions del sistema d’ocupació.

Amb data 13 de febrer es va constituir el Consell Assessor d’aquest projecte formatiu, format paritàriament per 3 persones designades per la Universitat de Barcelona i altres 3 per CCOO de Catalunya. A l’acte de presentació del projecte formatiu també intervindran la doctora Manuela Bosch i Jordi Giménez, membres del Consell Assessor en representació de la Universitat i de CCOO, respectivament.

El curs “Formació multidisciplinària per comissions de control de plans i fons d’ocupació” s’estructura en tres nivells (elemental / intermedi / avançat) d’un quadrimestre de durada cadascun. Amb la superació de cada nivell, els alumnes rebran un certificat d’aprofitament de la Universitat de Barcelona. El primer curs, de nivell elemental i per a un nombre d’alumnes estimat d’entre 25 i 30 persones, es posarà en marxa a partir de l’octubre de 2017 i tindrà una durada de 30 hores.

Per a CCOO, aquest projecte referma el compromís sindical amb la formació de les comissions de control, i situa una formació continuada que posa a l’abast de l’estudiant un programa acadèmic progressiu amb rigor universitari, que permetrà acreditar el nivell de coneixements acadèmics sobre previsió social complementària.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de març de 2017

Agenda:
Dilluns 13 de març de 2017
a les 12.00 hores
Aula Ramón y Cajal Edifici Històric UB – Gran Via, 585. BCN