CCOO valora l’estabilitat a l’ocupació i la important inversió al centre de Seat Componentes del Prat de Llobregat

El Grup Volkswagen hi adjudica la nova caixa dels canvis MQ281

A la planta de Seat Componentes del Prat de Llobregat se li ha adjudicat la nova caixa de canvis MQ281 del Grup Volkswagen, un canvi manual de 6 velocitats que s’utilitzarà en vehicles fabricats a la nova plataforma MQB, sobre la qual es fabriquen diferents models del Grup Volkswagen, com el Passat.

Seat Componentes començarà a produir aquesta caixa de canvis el 2019. Segons les previsions, la capacitat anual de fabricació arribarà a 450.000 unitats anuals per a la seva distribució a escala mundial, a la qual cosa cal sumar part de la producció de l’actual caixa de canvis MQ200, que pot arribar a produir 800.000 unitats a l’any, la qual cosa suposarà un augment de plantilla en aproximadament 100 treballadors i treballadores.

CCOO valora positivament l’anunci de l’adjudicació de la nova caixa de canvis, que aclareix els dubtes sobre el futur del centre, ja que dona estabilitat en l’ocupació i garanteix la viabilitat del centre amb una inversió de més de 100 milions d’euros en aquest model.

Per CCOO, l’adjudicació d’aquesta caixa de canvis suposa el reconeixement del Grup Volkswagen de l’alt nivell de qualificació i professionalitat de la plantilla de Seat Componentes, i a més valora l’eficàcia de la negociació col·lectiva i la mobilització sindical com la millor eina per donar estabilitat a la fàbrica i a l’ocupació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de febrer de 2017