Demà dimecres, 1 de febrer, a les 18.00 hores, a la seu de CCOO a Barcelona

Presentació del llibre “Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona”


Demà dimecres, 1 de febrer, a les 18.00 hores, la Fundació Cipriano Garcia-CCOO de Catalunya organitzat l’acte de presentació del llibre “Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona”, de Salvador Clarós i Ferret, a l’Speakers’ Corner de l’Espai l’Assemblea de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana 16, soterrani, Barcelona).

La transformació urbanística del llevant nord de Barcelona, iniciada amb els Jocs Olímpics del 1992, va representar una amenaça per al patrimoni industrial del Districte de Sant Martí. Can Ricart, la fàbrica més representativa del Poblenou, va esdevenir el principal escenari de les lluites en què es debatia un futur urbà amb canvis i continuïtats. En una etapa dominada pel neoliberalisme i coincidint amb la bombolla immobiliària, la reconversió del sòl industrial a través del Pla 22@ va començar a devorar el paisatge de fàbriques que tenien un segle i mig d’història, alhora que els governs es van proposar de promoure noves oportunitats productives d’acord amb les innovacions afavorides per l’onada tecnològica del segle XXI.

El llibre ofereix una crònica del procés que involucrà agents socials, polítics i econòmics per redefinir el projecte de Can Ricart i convida a reflexionar sobre les contradiccions dels protagonistes, el conflicte social i el model de desenvolupament urbà.

En la presentació de demà intervindran l’autor, Salvador Clarós i Ferret, i Joan Roca, director del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 de gener de 2017

Agenda:
Dimecres 1 de febrer de 2017
a les 18.00 hores
Espai l’Assemblea CCOO - Via Laietana, 16, soterrani. BCN
31/01/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies