CCOO dóna suport a les mobilitzacions contra el CETA

Demà dissabte, 21 de gener, a Barcelona concentració a les 12.00 h davant la seu de l’Oficina del Parlament Europeu (Passeig de Gràcia, 90)

Des de CCOO s’ha dut a terme una campanya d’oposició als Tractats comercials entre la UE i els Estats Units (TTIP) i Canadà (CETA), així com al TISA, l’acord sobre Serveis, ja que són tractats que empobreixen i les persones, la democràcia i el planeta han d’estar per sobre dels interessos comercials.

El sindicat va participar activament a la Plataforma No a TTIP ni al CETA, a nivell estatal i local, mobilitzant-se des de fa anys contra aquests acords comercials injustos.

Ara el CETA està en l’última fase de la seva ratificació. El dia 24 de gener serà votat a la Comissió de Comerç Internacional (INTA) del Parlament Europeu i, a primers de febrer, s’hi votarà el text íntegre (sense possibilitat d’incorporar esmenes). En cas que s’aprovés, es podria aplicar gran part del seu contingut de forma provisional, a l’espera de la ratificació final per part dels parlaments nacionals.

El CETA continua sent un acord nefast per als interessos de les persones i el planeta; només afavoriria les grans multinacionals; no crearia ocupació sinó desigualtat; imposaria uns sistemes de resolució de conflictes que limitarien el poder dels tribunals i parlaments nacionals a favor dels interessos comercials de les grans corporacions; posaria en perill l’agricultura i el creixement sostenible i els serveis públics i deixaria desprotegits els consumidors, la salut pública i el medi ambient en no garantir-se el principi de precaució de la normativa europea.

Per tot això, CCOO dóna suport a les mobilitzacions contra el CETA que se celebraran demà, dissabte 21 de gener, a diverses ciutats espanyoles (a Barcelona es farà a les 12.00 h davant la seu de l’Oficina del Parlament Europeu, al Passeig de Gràcia, 90).

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de gener de 2017