CCOO s’adhereix al manifest per un Tribunal Constitucional (TC) equilibrat

Pel nomenament de dones magistrades

CCOO de Catalunya s’ha adherit al manifest de l’Associació de Dones Jutgesses d’Espanya (AMJE) “Per un Tribunal Constitucional equilibrat”, en el qual ha reivindicat que els nous quatre nomenaments que s’han de produir siguin de magistrades, per fer possible la participació real i la igualtat efectiva d’homes i dones i avançar cap a una representació equilibrada.

El Tribunal Constitucional (TC) té dotze membres, quatre nomenats a proposta del Congrés dels Diputats, quatre a proposta del Senat, dos a proposta del Govern de la Nació i dos a proposta del Consell General del Poder Judicial. El passat 1 de gener finalitzava el mandat de tres magistrats proposats pel Senat (existeix una vacant per defunció no coberta, des de l’any 2015), per la qual cosa s’ha de realitzar la renovació parcial designant quatre nous membres. El procediment de designació pel Senat es realitza a proposta dels parlaments autonòmics, aprovant-se per majoria de 3/5 dels senadors i senadores.

Davant aquesta situació, CCOO dona suport al manifest que impulsa l’Associació de Dones Jutgesses d’Espanya (AMJE), considerant que l’absència de les dones és un dèficit democràtic incompatible amb una veritable democràcia.

Les adhesions al manifest es poden fer a Internet fins al 12 de gener:
https://docs.google.com/a/ccoo.cat/forms/d/e/1FAIpQLSfeCAypEq5QcySlZ_YvRw0B38auSXO_az0UqFne8SQXfLo6qA/viewform?c=0&w=1

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 de gener de 2017