Contra l’euro per recepta i la mala política dels medicaments

Consulteu els documents informatius

La Plataforma Prou retallades!, de la qual forma part CCOO de Catalunya, va convocar una concentració el passat dia 1 d’agost davant la seu del Departament de Salut de la Generalitat per dir NO al re-copagament sanitari, les retallades indiscriminades sobre els medicaments i a la taxa de l’euro per recepta, mesures injustes, perjudicials per a la salut i que no estalvien recursos al sistema públic. (foto: María Ángeles Gallardo)

La Plataforma Prou retallades! i totes les organitzacions socials que en formem part manifestem la nostra indignació per l’aplicació tant de l’euro per recepta com del Reial Decret impulsat pel Govern central que modifica el model sanitari públic i introdueix noves retallades, exclusions i pagaments injustos.

Tanmateix, la Plataforma convida els ciutadans i les ciutadanes a fer-se insubmisos i no pagar l’euro per recepta, perquè és una taxa il·legal i injusta.

Per conèixer el funcionament de la insubmissió al pagament de l’euro per recepta podeu consultar la guia fàcil per no pagar l’euro per recepta (en català i castellà) elaborada per Dempeus per la Salut Pública.

També posem a disposició dues guies informatives elaborades per CCOO de Catalunya on podeu trobar tot el que cal saber sobre el Re-copagament farmacèutic, és a dir, la taxa de l’euro per recepta, els increments dels percentatges a pagar del preu dels medicaments i el desfinançament d’alguns fàrmacs i productes.

Així mateix, posem a disposició de les persones afiliades a CCOO el correu [email protected] per si necessiten aclarir dubtes o tenen dificultats en l’exercici de la insubmissió en el pagament de l’euro per recepta.

Feu clic per veure:
-la Guia fàcil per no pagar l’euro x recepta (elaborada per Dempeus per la Salut Pública), en català
-la Guía fácil para no pagar el euro x receta (elaborada per Dempeus per la Salut Pública), en castellà
-la Guia informativa sobre l’euro per recepta (elaborada per CCOO de Catalunya), en català
-la Guía informativa sobre el euro por receta (elaborada per CCOO de Catalunya), en castellà
-la Guia informativa sobre l’increment dels percentatges sobre els preus dels medicaments (elaborada per CCOO de Catalunya), en català
-la Guía informativa sobre el incremento de los porcentajes sobre los precios de los medicamentos (elaborada per CCOO de Catalunya), en castellano
-el manifest de la concentració de l’1 d’agost de 2012
-la carta adreçada al conseller de Salut, Sr. Boi Ruiz
-el recull de premsa de la concentració de l’1 d’agost a Barcelona (Notícia del Canal 3/24, ‘L’informatiu migdia’ de TVE de Catalunya (a partir del minut 1’20”), ‘BTV Notícies Vespre’ (a partir del minut 4’20”), La Vanguardia, Diari ARA)