CCOO, contra l’acord de govern 33/2015

CCOO hem presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Acord 33/2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya sobre la recuperació d’una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre del 2012 per a tot el personal de la Generalitat (funcionaris, laborals i empreses públiques).

CCOO considerem que aquest acord impugnat no s’ajusta a dret, ja que té el seu fonament en els acords de govern del 2012 (que el mateix Govern de la Generalitat van deixar sense efecte), per tal d’aplicar la retallada d’un paga extraordinària que va establir el Govern central per al desembre del 2012.

Des de CCOO considerem que no té cap base ni emparament legal que la devolució dels 44 primers dies de la paga extraordinària de desembre del 2012 es faci aplicant els acords de govern del 2012, per quan aquest acords no tenen vigència a la data de la norma que estableix la devolució.

Cal tenir en compte que el criteri que aplica el Govern de la Generalitat de la Catalunya fa inviable el retorn de la resta de la paga extra del 2012 als empleats públics de la Generalitat de Catalunya, retorn que sí que està previst per a la resta dels empleats públics de l’Estat.