Altres notícies

Renda garantida de ciutadania

La Generalitat ha posat en marxa el telèfon d'informació 900 400 012 i el web www.rendagarantida.gencat.cat on es pot obtenir informació i demanar cita prèvia. Si tens dubtes, a CCOO t'oferim atenció al correu electrònic rendagarantida@ccoo.cat.

més informació »


Àlbum de fotos amb les imatges de les ofrenes florals de CCOO de Catalunya

Un any més, CCOO de Catalunya ha participat en els actes de la Diada Nacional, l'11 de Setembre.

més informació »


Declaració GalEusCat 2017

Les Comissions Obreres de Galícia, Euskadi i Catalunya hem debatut, en el marc de la trobada GalEusCat, sobre temes sociopolítics que afecten els nostres respectius territoris i sobre el model d'estat.

més informació »


Manifest del Comitè Confederal de CCOO Catalunya davant l'1-O

CCOO de Catalunya respecta la voluntat plural de la seva afiliació en la participació de l'1-O

més informació »


CCOO i UGT reclamen a la patronal de la seguretat privada un posicionament valent per acordar un nou conveni col·lectiu

Davant el laude imposat en el conflicte d'Eulen, CCOO estudia jurídicament posar una demanda contra l'actuació del Govern de l'estat per vulneració dels drets de vaga i de negociació col·lectiva.

més informació »


CCOO de Catalunya presenta la memòria del CITE del primer semestre del 2017

CCOO de Catalunya ha presentat en roda de premsa la Memòria del primer semestre del 2017 del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers del sindicat. Es tracta d'un informe que s'elabora cada semestre amb dades recollides a les seves oficines arreu de Catalunya i que permet analitzar la situació de les persones immigrants a Catalunya.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco en el Diari del Treball. 20/08/2017

Javier Pacheco: “Els problemes dels treballadors de la ‘nova economia' no tenen solució individual, tenen solució de classe”

més informació »


CCOO reclama que el conflicte polític no es traslladi a l'àmbit laboral i exigeix la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública

Davant la convocatòria de la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat per abordar la situació dels empleats i empleades públics en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre, CCOO insisteix que cal la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública (CCFP) perquè es tracta de l'únic àmbit de representació conjunt de les administracions públiques de Catalunya.

més informació »


CCOO organitza diversos actes durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com la visualització dels canvis possibles en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

més informació »


CCOO valora positivament que es parli de projectes de futur a Nylstar, però demana que aquests es concretin

CCOO manifesta la seva satisfacció pel fet que l'empresa parli de projectes de futur i tingui el suport de l'Administració catalana i del consistori de Blanes per dur-los a terme; però alhora expressa cautela i les seves reserves davant la falta de concreció d'aquests projectes. CCOO també ha reclamat a l'empresa que informi de manera ràpida i transparent sobre l'estat de comptes de la companyia, donada la situació en què es troba l'empresa.

més informació »


'Lluita digital' 278. Vine a la Diada del Treball Digne!

En aquest número parlem de la Diada del Treball Digne, la renda garantida de ciutadania, la marxa per les pensions i el manifest davant l'1 d'octubre, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra demà la Diada del Treball Digne a la Farga de L'Hospitalet amb la participació dels secretaris generals de CCOO d'Espanya i Catalunya

Demà dissabte, 16 de setembre, tindrà lloc a La Farga de l'Hospitalet la Diada del Treball Digne de CCOO de Catalunya. Jornada festiva i reivindicativa que vol ser un lloc de trobada de la gent de CCOO de tot Catalunya i un element de cohesió de l'organització a l'inici d'un curs sindical que es presenta molt intens.

més informació »


CCOO fa un reconeixement al compromís i a la militància dels afiliats i afiliades de Roca Sanitario

Coincidint amb la celebració del centenari de l'empresa, la Secció Sindical de CCOO de Roca Sanitario vol fer un reconeixement al compromís i a la militància dels seus afiliats i afiliades, especialment aquells que fa més de 25 anys que estan afiliats al sindicat. Per aquesta raó ha organitzat un acte aquest divendres, 15 de setembre, a partir de les 18 h, al Parc Arqueològic Mines de Gavà (c. de Jaume I, 7), en el decurs del qual se'ls lliurarà una insígnia de plata de CCOO.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO anuncia que no assistirà a l'acte de cloenda del debat "Ara és demà"

CCOO vol deixar clar que aquest procés participatiu s'ha fet amb presses. Un debat d'aquesta magnitud ha de comptar amb la participació efectiva, plena i plural de tota la comunitat educativa. Un procés com aquest vol consensos, no pas precipitació.

més informació »


CCOO de Catalunya denuncia que la devaluació salarial segueix empobrint la classe treballadora

A nivell estatal, la inflació anual de l'IPC a l'agost se situa en l'1,6%, una dècima per sobre de l'IPC del juliol, fet que constata el manteniment del ritme de creixement dels preus. Aquesta major inflació es dona per la recuperació dels preus dels carburants i la seva afectació en els preus dels transports (3,3%) i la vivenda (3,3%), si bé les comunicacions (0,7%) i els altres béns i serveis (0,6%) pugen menys que en el mes anterior.

més informació »


CCOO de Catalunya dedica la seva Escola d'Estiu a “El valor dels temps”

La Farga de l'Hospitalet acollirà demà dijous, 14 de setembre, i divendres, 15 de setembre, la 26a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya, que enguany estarà dedicada a “El valor dels temps”. L'escola començarà a les 9.30 hores amb les intervencions de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i la coordinadora de CCOO de l'Hospitalet de Llobregat, Ascensión Romero.

més informació »


CCOO impulsa demà una campanya informativa davant la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania, el proper 15 de setembre

Amb motiu de la posada en marxa de la renda garantida de ciutadania (RGC), el proper divendres, 15 de setembre, CCOO de Catalunya realitzarà demà dimecres, 13 de setembre, una acció informativa arreu de Catalunya a estacions de tren i metro, amb l'objectiu que la ciutadania conegui els detalls d'aquest nou dret. L'acció es farà entre les 7 i les 9.30 h del matí.

més informació »


CCOO de Catalunya dona ple suport als treballadors i les treballadores francesos que lluiten pels seus drets laborals a la vaga general convocada avui a França

CCOO de Catalunya dona tot el seu suport als treballadors i treballadores francesos que avui, 12 de setembre del 2017, lluiten pels seus drets laborals en un dia de vaga general en contra de la reforma laboral de Macron.

més informació »


Cos de dona: Cos Sí, Cosa No. Programa número 243 de CCOO a Televisió de Catalunya

Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya, número 243

més informació »


Comissions Obreres i Òmnium Cultural refermen el suport inequívoc a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació

Òmnium Cultural i el sindicat Comissions Obreres han mantingut una trobada institucional en el marc de la propera Diada Nacional de Catalunya. Totes dues entitats han ratificat el compromís de seguir treballant a favor de la democràcia i la cohesió social. A les portes del referèndum de l'1 d'octubre, Òmnium Cultural i Comissions Obreres reafirmen el suport a l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya i el rebuig total a la judicialització del moment polític actual que s'està duent a terme des dels organismes de l'Estat.

més informació »


CCOO i UGT a l'Ajuntament de Sentmenat lamenten la manca de voluntat negociadora de la corporació

Ambdues seccions sindicals presentaran denúncia davant la Inspecció de Treball ja que consideren que l'Ajuntament vulnera els drets a la negociació col·lectiva.

més informació »


CCOO de Lleida continua batallant per a l'eliminació de l'amiant als centres educatius

Des de CCOO Terres de Lleida continuarem treballant i vetllant per la retirada i la substitució d'aquests elements que contenen fibrociment i que suposen un risc per a la salut pública.

més informació »


Valoració de CCOO de Catalunya sobre l'inici de curs escolar 2017-2018

Comença un nou curs. Un curs que, finalment, podem començar amb missatges positius. Han estat molts anys d'aplicar mesures d'austeritat extrema que buscaven el traspàs de milers de milions d'euros de les classes treballadores cap a les poderoses. Unes mesures que des de CCOO vam qualificar d'inútils, injustes i ineficaces.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre el Conveni del metall de Lleida

CCOO d'Indústria valorem positivament l'acord assolit, ja que finalment s'ha aconseguit salvar un dels principals punts de desacord i s'han acordat uns increments salarials i una clàusula de revisió tècnica a la finalització de la vigència que garanteixen el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de la província. A més s'incorpora la clàusula de subrogació per als treballadors i treballadores dels sectors de muntatge i manteniment de línies elèctriques, xarxes de telecomunicacions i enllumenat públic, entre altres, tal com ja recullen els convenis provincials del metall de Barcelona, Tarragona i Girona.

més informació »


CCOO denuncia tant la situació laboral dels treballadors i treballadores de les universitats com la manca de garantia d'accés per a tothom

La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya vol aprofitar l'acte d'inauguració del curs universitari que aquest matí se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per denunciar la situació de les universitats catalanes.

més informació »


CCOO reclama polítiques socials en la Diada de l'11 de Setembre

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació “Per una Catalunya social”, amb les quals es realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Novament es tornarà a reclamar el dret a decidir de la ciutadania de Catalunya sobre el seu futur, però també es tornaran a reivindicar polítiques socials per a la millora de les condicions de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya i la lluita contra la pobresa. El lema torna a ser, un any més, “Per una Catalunya social, #jovulldecidir”.

més informació »


'Lluita digital' 277. Especial amb el Manifest del Comitè Confederal de CCOO Catalunya davant l'1-O

Lluita digital especial amb el Manifest del Comitè Confederal de CCOO Catalunya davant l'1-O on es destaca que CCOO de Catalunya respecta la voluntat plural de la seva afiliació en la participació de l'1-O.

més informació »


CCOO exigeix reprendre les negociacions del conveni d'hostaleria que serveixi per eradicar la precarietat en el sector

Amb motiu de l'anul·lació per part de la patronal de la reunió, prevista per ahir 6 de setembre, per a la negociació del conveni d'hostaleria de Catalunya, CCOO creu que aquesta anul·lació no està justificada. La raó anunciada per part de la patronal per suspendre-la va ser que necessitaven realitzar una anàlisi del sector turístic després dels atemptats ocorreguts a Barcelona el passat 17 d'agost.

més informació »


'Lluita digital' 276. CCOO reclama polítiques socials en la Diada de l'11 de Setembre

En aquest número parlem de l'11 de setembre, el Pla sectorial de l'habitatge i la Diada del Treball Digne, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO expressa el seu rebuig a les actuacions policials que afecten treballadors i treballadores d'empreses privades

CCOO vol expressar el seu posicionament en contra dels registres que està fent la Guàrdia Civil en els automòbils dels treballadors i treballadores de l'empresa Indugraf Offset de Constantí amb l'objectiu de trobar material imprès per aquesta empresa vinculat al referèndum de l'1 d'octubre. CCOO vol mostrar el seu rebuig frontal davant aquestes actuacions repressives i policials que pretenen intimidar els empleats i conculquen els seus drets bàsics.

més informació »


El Masnou acull la XV Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas sota el lema “Per un sindicat més jove, apoderem-nos”

Els dies 8 i 9 de setembre del 2017, Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya organitza la XV Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas. Es farà al Masnou, a l'alberg J. M. Batista i Roca (av. Senyors Cusí i Furtunet, 52) i començarà demà divendres a les 17 hores. Sobre les 20.30 hores, el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, participarà en un debat.

més informació »


CCOO organitza demà un acte sobre el paper del sindicat davant dels fets nacionals

CCOO organitza demà divendres, 8 de setembre, un acte sota el títol “La Confederació sindical de CCOO davant dels fets nacionals”. L'acte tindrà lloc a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, de Barcelona, i començarà a les 10 del matí.

més informació »


El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) analitza el començament de curs

Demà passat dijous, 7 de setembre, a les 11.00 hores, el MUCE, del qual CCOO de Catalunya en forma part, presentarà en roda de premsa el nou curs, 2017-2018, amb especial atenció al Decret de Menjadors, Escola Inclusiva, segregació escolar, escoles en barracons, reversió de les retallades, formació del professorat i mares de dia entre d'altres.

més informació »


CCOO denuncia la precarització de la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat i la consegüent manca d'efectius

Ara fa aproximadament un any que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya està operant a la línia Lleida - la Pobla, en la qual ofereix 10 viatges d'anada i tornada. Actualment per fer aquest servei disposa d'una plantilla de 23 persones, de les quals 9 són maquinistes i la resta són personal de circulació (2 de baixa).

més informació »


CCOO alerta que Catalunya segueix amb uns nivells d'atur insuportables, contractació precària i escassa protecció per a les persones treballadores

El mes d'agost de 2017 deixa una xifra de 397.385 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el que significa una reducció interanual del 10,8% (48.055 aturats i aturades menys registrats que ara fa un any). A Espanya són 3.382.324 les persones que romanen desocupades, amb una reducció del 8,5%.

més informació »


Manifest i actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

CCOO de Catalunya ha organitzat i participarà en diversos actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

més informació »


CCOO reprèn les trobades GalEusCat per tractar sobre el sindicalisme davant dels fets nacionals

Amb el lema "La Confederació davant dels fets nacionals", CCOO de Galícia, CCOO d'Euskadi i CCOO de Catalunya reprendran aquest 8 de setembre les trobades sindicals GalEusCat després dels congressos realitzats a les comunitats corresponents i a la confederació estatal del sindicat.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO mostra la seva satisfacció pel pagament del complement de tutoria

La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya vol mostrar la seva satisfacció per l'anunci del Departament d'Ensenyament sobre complement de tutoria, a tots els nivells, en l'ensenyament concertat. Es tracta del reconeixement a la tasca tutorial que duen a terme milers de docents de la concertada, reconeixement que tant aquesta federació com el conjunt de professionals de l'ensenyament concertat de Catalunya portàvem temps reclamant.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra la Diada del Treball Digne

CCOO de Catalunya celebrarà una nova edició de la tradicional Diada del Treball Digne el dissabte 16 de setembre, a La Farga de l'Hospitalet. Es tracta d'una jornada festiva i reivindicativa que s'ha consolidat com un lloc de trobada de la gent de CCOO de tot Catalunya.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta la mort de Montserrat Avilés, històrica advocada laboralista compromesa amb els drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores

CCOO lamenta profundament la mort de l'advocada laboralista Montserrat Avilès, molt vinculada a la història del nostre sindicat i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores del nostre país.

més informació »


Davant l'extinció del programa PREPARA, CCOO de Catalunya reclama més recursos públics per facilitar l'accés a l'ocupació

En un moment en què es corregeixen a l'alça les dades del creixement econòmic, fins arribar al 3,1% a l'estat, es fa difícil d'entendre que se li retiri el estatus d'"excepcionalitat" a la situació del mercat de treball, quan encara hi ha 2,8 milions de persones desocupades desprotegides, i s'anul·li amb un subterfugi estadístic una mesura que ha beneficiat prop de 900.000 persones a l'estat i 90.000 a Catalunya.

més informació »


CCOO fa una crida a tota la seva afiliació, als treballadors i les treballadores i a la ciutadania en general a participar en la manifestació de demà contra el terrorisme i a favor de la pau

CCOO de Catalunya ha fet una crida a tota la seva afiliació, als treballadors i les treballadores, i a la ciutadania en general a participar massivament en la manifestació convocada demà, a les 18 hores, a Barcelona, concretament davant els Jardinets de Gràcia, contra el terrorisme i la violència i a favor de la pau i la solidaritat. Sota el lema "No Ttnc por", la manifestació comptarà amb la presència dels secretaris de la Confederació Sindical de CCOO i de CCOO de Catalunya, Unai Sordo i Javier Pacheco, que aniran a la capçalera institucional, així com de membres de la direcció del sindicat que estaran presents en les diferents capçaleres que es muntaran al llarg de la manifestació.

més informació »


Unai Sordo, secretari general de CCOO, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, assistiran a la manifestació de dissabte contra el terrorisme i a favor de la pau

La primera força sindical del país es suma així, amb la seva màxima representació institucional, a la gran manifestació ciutadana contra els atemptats i la violència, i a favor de la pau i la solidaritat

més informació »


CCOO de Catalunya convoca a la manifestació ciutadana #NoTincPor. Dissabte 26 d'agost. 18 hores.

La manifestació començarà a les 18 hores, i recorrerà la distància que va des dels Jardinets de Gràcia fins a Plaça de Catalunya.

més informació »


CCOO de Catalunya crida a la unitat en el rebuig al criminal atemptat d'ahir i apel·la a la tolerància i el civisme per fer front a les seves brutals conseqüències

CCOO de Catalunya expressa el seu condol pels familiars i amics de les víctimes del brutal atemptat que va sacsejar ahir a la ciutat de Barcelona. La nostra atenció està en aquests moments en les persones ferides que son tractades als hospitals i amb ells van els nostres millors desitjos. Agraïm també les mostres de solidaritat que ens arriben dels sindicats de molts països europeus (Hongria, Escòcia, França...) i també de la Confederació Europea de Sindicats.

més informació »


CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i PIMEC condemnen el brutal atemptat d'ahir a Barcelona i criden a la participació en les concentracions convocades avui al migdia

Les organitzacions patronals i sindicals catalanes condemnen enèrgicament l'atemptat que va tenir lloc ahir a les Rambles i mostren la seva solidaritat i suport a les víctimes i als seus familiars i amics i amigues. Barcelona és una ciutat amb una arrelada cultura de pau i de tolerància que sabrà fer front al repte que comporta aquest brutal atac. Ni l'odi ni la violència més extrema podran alterar la naturalesa dialogant i el tarannà integrador que és característic de la nostra ciutat i de la nostra manera de viure i de treballar.

més informació »


CCOO de Catalunya convoca a participar en el minut de silenci contra la barbàrie terrorista que ha colpejat Barcelona i Cambrils

CCOO de Catalunya convoca a participar en el minut de silenci contra la barbàrie terrorista que ha colpejat Barcelona i Cambrils en les darreres hores, i que tindrà lloc a les 12 hores del migdia a la Plaça de Catalunya de Barcelona. CCOO també fa una crida a reforçar i a participar en les diverses convocatòries que estan realitzant els ajuntaments i les institucions catalanes.

més informació »


© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies