Actualitat

Assemblees territorials #ofensivaCCOO

Del 19 al 6 de juliol del 2017.

més informació »


"Pels drets LGTBI al món"

Un any més, des de CCOO ens sumem i unim al Dia de l'Orgull LGTBI, en un dels moments en què és més necessari aixecar la veu i fer-nos sentir davant l'alerta que, a l'Estat espanyol i a Catalunya, el nombre de casos LGTBIfòbics és creixent.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra la Diada del Treball Digne

CCOO de Catalunya celebrarà una nova edició de la tradicional Diada del Treball Digne el dissabte 16 de setembre, a La Farga de l'Hospitalet. Es tracta d'una jornada festiva i reivindicativa que s'ha consolidat com un lloc de trobada de la gent de CCOO de tot Catalunya.

més informació »


Balanç del curs 2016-2017 en l'àmbit de l'ensenyament públic no universitari

Roda de premsa feta el dilluns 19 de juny de 2017.

més informació »


Representants de CCOO es concentren contra les violències masclistes

Representants de CCOO de Catalunya s'han concentrat al migdia del dilluns 19 de juny de 2017 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i a altres poblacions de tot Catalunya per donar suport a la campanya "#19JAlertaFeminista" per denunciar les violències masclistes i per demanar uns pressupostos generals de l'Estat que facin front a la igualtat de gènere i a la lluita contra les violències masclistes.

més informació »


'Lluita digital' 271. CCOO continua a l'ofensiva i es mobilitza per la negociació col·lectiva, l'ocupació de qualitat i els drets socials

En aquest número parlem de l'ofensiva de CCOO el 14-J, la campanya d'Alerta feminista contra les violències masclistes, el compliment de l'Acord sobre la renda garantida de ciutadania i el congrés de CCOO d'Espanya, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO i UGT es concentren a Barcelona per l'ocupació, els salaris dignes i la recuperació dels drets socials

Representants de CCOO de Catalunya i UGT s'han concentrat al migdia del dimecres 14 de juny de 2017 davant la patronal Foment del Treball per l'ocupació, els salaris dignes i la recuperació dels drets socials ja que després de 3 anys de creixement econòmic la ciutadania encara no ha sortit de la crisi i els seus efectes estan molt presents.

més informació »


Vols tenir un cotxe nou a partir de 207,18 € al mes?

CCOO i SEAT han arribat a un acord per oferir en renting diversos cotxes al conjunt d'afiliats i afiliades del sindicat! El Rènting ofereix una solució de mobilitat que permet gaudir del vehicle mitjançant una quota mensual que inclou tots els serveis associats al seu ús: manteniment, avaries, assegurança, canvi de pneumàtics, etc.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama la derogació de la reforma laboral per protegir el nivell d'ingressos de la classe treballadora

Valoració de les dades de l'IPC de maig de 2017.

més informació »


Trobada de les direccions de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya

Dilluns, 12 de juny del 2017

més informació »


'Treball de la llar', programa núm. 242 de CCOO a Televisió de Catalunya

Amb el títol 'Treball de la llar', el programa està dedicat als treballadors i les treballadores de la llar i la cura de les persones, també conegut com a 'servei domèstic'. El programa s'ha emès el dissabte 10 de juny al Canal 33.

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament la reducció de l'atur, però recorda que el mercat de treball continua sense créixer en sectors d'alt valor afegit ni en ocupació estable i de qualitat, perpetuant un model de creixement vulnerable i precari

Les dades referents a prestacions per desocupació posen de manifest la necessitat urgent de millora del sistema de prestacions per atur per tal de donar resposta a qui no té feina.

més informació »


Calendari laboral i festes laborals per al 2018

L'any 2018 inclourà 13 festes d'àmbit català, a les quals els ajuntaments podran afegir-hi dues festes locals.

més informació »


Butlletí d'Actualitat Econòmica i Social, Núm. 11, Maig de 2017: Elaborat per la Secretaria de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya

Publicació periòdica que presenta, valora i dona accés a una selecció d'informacions de temàtica econòmica i social

més informació »


Lluita digital 270. CCOO reclama una política d'expansió salarial per frenar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores

En aquest número parlem de l'IPC, l'Eurobaròmetre social de CCOO, les deficiències en la prevenció de riscos al Departament d'Ensenyament i el paper de la publicitat en la salut de les dones, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO de Catalunya inicia la campanya 'El cos de les dones, un negoci en la publicitat'

CCOO de Catalunya ha iniciat la campanya "El cos de les dones, un negoci en la publicitat" per lluitar contra la utilització de la imatge de les dones en els anuncis.

més informació »


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES. Núm. 35, Maig de 2017

Publicació en format electrònic que et dona accés a documentació jurídica i d'interès sindical

més informació »


Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2017

L'edició 2017 està inspirada en la coneguda frase d'Antonio Gramsci: “El vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur sorgeixen els monstres”. Per fer-ho senzill ho hem adaptat i el lema d'enguany serà “En l'interval sorgeixen monstres“.

més informació »


Informe sobre la prevenció de riscos laborals al Departament d'Ensenyament

Presentat en roda de premsa el dimecres 17 de maig de 2017.

més informació »


Manifest de CCOO de Catalunya contra la LGTBIfòbia

Aquest 17 de maig del 2017, Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, des de CCOO ens manifestem fermament contra la discriminació i totes les situacions d'odi que moltes persones pateixen encara al nostre país i arreu del món pel simple fet de voler viure estimant-se lliurement, amb respecte, amb drets i amb igualtats legals en tots els aspectes de la seva vida.

més informació »


Salut per a totes. Prou desigualtats!

La pobresa, l'atur, la precarietat laboral, les condicions de l'habitatge i el medi ambient, i la qualitat dels serveis socials condicionen la generació de desigualtats en la salut que poden arribar a significar una diferència en l'esperança de vida de 10 anys segons el lloc de residència.

més informació »


'Lluita Digital' 269. Especial renda garantida de ciutadania

La Comissió Promotora de la ILP de la renda garantida de ciutadania va ratificar divendres, 12 de maig, el preacord assolit amb el Govern per impulsar aquesta vella reivindicació, que va néixer del nostre sindicat l'any 2003. Aquest matí ha tingut lloc l'acte de signatura. El recorregut ha estat llarg. Hi ha molta feina feta, però també en queda molta per fer.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco, en el programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya

Entrevista a Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya en el programa sindical de Televisió de Catalunya.

més informació »


Lluita digital 268. Primer de Maig a l'ofensiva

En aquest número parlem de l'1 de Maig, del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el treball, de l'augment de la precarietat i de la Jornada sobre la previsió social complementària, entre d'altres temes.

més informació »


13a Jornada de Previsió Social Complementària

Els dies 1 i 8 de Juny de 2017, a la Sala d'actes de CCOO, Via Laietana, 16, 08003-BARCELONA, s'ha celebrat la 13a. Jornada de Previsió Social Complementària, organitzada per CCOO de Catalunya i que enguany s'ha desenvolupat en dues sessions de matí. El dia 1 de Juny amb el títol "FUTUR DE LA PREVISIÓ SOCIAL" i el 8 de Juny s'ha parlat de la “REVISIÓ DEL PACTE DE TOLEDO”

més informació »


Eurobaròmetre social de CCOO de Catalunya (maig del 2017)

Darrera actualització de les dades de l'Eurobaròmetre Social, efectuada el maig de 2017

més informació »


Normes de cotització i pensions públiques 2017

Us presentem el recull normatiu actualitzat de les cotitzacions, prestacions, pensions, ajuts públics i abonaments corresponents del Fons de Garantia Salarial per al 2017. En aquesta guia trobareu també informació sobre els principals indicadors de referència: salari mínim interprofessional (SMI), indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) i indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

més informació »


Milers de persones es manifesten a Catalunya l'1 de Maig

Milers de persones es van manifestar aquest dilluns per diverses ciutats catalanes amb el lema "Ocupació estable, salaris justos, + drets socials" per celebrar l'1 de Maig d'enguany.

més informació »


'L'entrevista de diumenge' de TVC

Diumenge, 30 d'abril del 2017

més informació »


CCOO celebra el Dia Internacional de la la Salut i la Seguretat en el Treball amb un gran èxit de participació

Divendres 28 d'abril de 2017.

més informació »


CCOO considera insostenible la posició que AENA manté en el conflicte dels bars i restaurants de l'Aeroport

La licitació de la gestió de les unitats de la restauració dels aeroports es realitza a través de concursos públics per part d'AENA. Per tant li correspon a AENA fixar l'establiment de les condicions socioeconòmiques que hauran de ser assumides per l'empresa adjudicatària i que figurin en els plecs de concessió.

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix que es cobreixin els més 1.200 llocs vacants per a l'expedició de DNIs

A Catalunya, la cita prèvia a Barcelona, Rubí, Sabadell, Sant Boi, Sant Feliu, Castelldefells, el Prat, Cerdanyola, Vic i un llarg etc. es troba a 28 d'agost, igual que a Lleida, Tarragona, Reus, Tortosa, Figueres o Lloret de Mar.

més informació »


La plantilla del CAP Torreforta – La Granja protesten contra la manca de recursos per l'atenció primària que augmenta la llista d'espera

Els treballadors del CAP TORREFORTA – LA GRANJA (Tarragona 2), demà dimecres dia 28 de juny de 2017, faran una concentració davant la porta principal del Cap, a les 14 hores, per mostrar el seu rebuig així com la seva disconformitat, per les declaracions realitzades pel Gerent Territorial del Camp de Tarragona Rafael Gracia, al “Diari de Tarragona”, publicades el dia 25 de juny, en les que segons aquesta notícia, el problema de tanta llista d'espera en el Cap La Granja – Torreforta, “és un problema de gestió”.

més informació »


CCOO de Catalunya considera que l'Índex de Referència de Lloguer creat per la Generalitat de Catalunya no frenarà el cost de l'habitatge

CCOO de Catalunya considera que l'establiment de l'Índex de Referència del Lloguer per part de la Generalitat de Catalunya només serveix per a conèixer el preu de l'habitatge en una zona determinada ja que aquest índex variarà segons el mercat.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya se suma a la mobilització del proper dia 29 de juny per exigir la regulació normativa catalana de la Prescripció Infermera

Des de CCOO sempre ens hem posicionat en favor de la prescripció infermera perquè suposa una millora substancial pel que fa a la prestació sanitària, i en la rapidesa per als usuaris en l'accessibilitat al sistema sanitari, així com un ús eficient dels recursos humans, i també és una forma de posar fi a la inseguretat jurídica que en aquests moments tenen els professionals d'infermeria

més informació »


CCOO rebutja que la patronal d'hostaleria ofereixi un increment salarial de l'1,50% mentre la seva rendibilitat augmenta anualment en un 10%

Per CCOO és prioritari aconseguir un conveni de millores, fer tot el possible perquè les negociacions avancin cap a recuperar poder adquisitiu real i altres drets plantejats que donin estabilitat, qualitat i condicions de treball dignes en concordança al moment positiu que viu el sector.

més informació »


CCOO clama pels drets LGTBI al món

Demà dimecres, 28 de juny es celebra el Dia de l'Orgull LGTBI i un cop més, CCOO de Catalunya mostra el seu compromís en favor dels drets LGTBI al món i exigeix més igualtat, més drets, més orgull, més ciutadania. En aquest sentit, l'Àmbit LGTBI del sindicat ha elaborat un manifest que es llegirà demà, a les 12 hores, al vestíbul de la seu central del sindicat (Via Laietana, 16, de Barcelona).

més informació »


CCOO denuncia les contínues agressions verbals i físiques a treballadors i treballadores de les empreses ferroviàries

El Sector Ferroviari de CCOO de Catalunya denuncia les contínues agressions verbals i físiques que pateixen els treballadors i les treballadores de les diferents empreses ferroviàries. En totes les agressions es posa de manifest l'absència de procediments efectius per a una ràpida resposta per part de les empreses, de les companyies de seguretat, dels mossos d'esquadra i de les policies locals.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya dona suport a les reivindicacions de la Coordinadora de Familiars de Residències Geriàtriques

Des de CCOO, ens fem ressò de les reivindicacions i mobilitzacions de la Coordinadora de Familiars de las Residències Geriàtriques gestionades per Ute Ingesan, Asproseat i la Plataforma SOS Gent Gran BCN. Viure amb dignitat.

més informació »


Protocol respecte a la declaració de béns patrimonials i rendes

Els dirigents sindicals amb responsabilitat de gestió faran una declaració de béns patrimonials a l'inici i al final del mandat

més informació »


Presentació del llibre: ‘Em dic Saül i sóc un noi normal', d'Albert López Vivancos, amb la presència de l'autor

La novel·la, Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Badalona 2016, gira al voltant dels drets dels col·lectiu LGTBI, especialment centrat en l'àmbit de l'adolescència.

més informació »


El sindicalista de CCOO Yasser Saadoune participa al programa 'Tot un món', de TV3

Yasser Saadoune, sindicalista de CCOO de Catalunya, ha participat en el programa 'Tot un món', de TV3, en el qual explica la seva vinculació amb Girona i la seva integració a la societat catalana gràcies al sindicat i a la seva participació en altres entitats socials gironines.

més informació »


Concentració en defensa del sistema públic de pensions

Demà dimarts, 27 de juny, a partir de les 10.15 hores, CCOO i UGT, amb la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya, convoquen una concentració per defensar els sistema públic de pensions. Es farà al davant de la seu de l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) del c/ Sant Antoni Maria Claret, 9-11, de Barcelona.

més informació »


Assemblea de delegats i delegades a Girona amb el lema #ofensivaCCOO

Demà dimarts, 27 de juny, a les 10.00 hores, al Centre Cívic Ter de Girona (c/ Can Sunyer, 46), CCOO de les Comarques Gironines organitza una assemblea de delegades i delegades amb el lema #ofensivaCCOO. S'hi debatran temes com l'Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva, la renda garantida de ciutadania (RGC), el Pacte nacional per la indústria o el futur de les pensions.

més informació »


CCOO acull una exposició dedicada al Seat 600 en el 60è aniversari del seu naixement

Amb motiu del 60è aniversari de la fabricació del Seat 600, el vestíbul de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16) acollirà fins al 27 de juliol l'exposició "Seat 600, motor de llibertat". A través de diversos plafons explicatius, documents, fotografies, el Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat fa un recorregut per la història de l'empresa, centrant-se en la repercussió social i industrial que va tenir el 600, en homenatge a les quasi 50.000 persones procedents de tot l'Estat que, durant aquests anys, han treballat a la Seat.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta la mort d'una dona a Salou a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Salou i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix sobre les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


CCOO demana que es reforci l'acció de la Inspecció de Treball per actuar contra les falses cooperatives al sector carni

Compareixença al Parlament.

més informació »


CCOO participa en la signatura de ratificació dels acords de la Mesa General de la Funció Pública

Demà divendres, 23 de juny, a les 10 hores, a la Via Laietana, 26, de Barcelona.

més informació »


CCOO convoca concentració de treballadors i treballadores universitaris per reclamar la inclusió del personal d'administració i serveis (PAS) en les mesures per combatre la temporalitat

Demà dijous, 22 de juny, a les 9'30 hores, davant del Palau de Pedralbes (Av. Diagonal, 686) de Barcelona.

més informació »


Assemblea de delegats i delegades a Cornellà amb el lema #ofensivaCCOO

Demà dijous, 22 de juny, a les 10.30 hores, a la seu del sindicat (Ctra. d'Esplugues, 68).

més informació »


CCOO i altres sindicats de l'Ajuntament de Barcelona es manifestaran demà contra el desmantellament de l'Institut de Prestacions d'Assistència Mèdica al Personal Municipal, PAMEM

Demà dimecres, 21 de juny, a les 10.00 hores, des de la Plaça Urquinaona.

més informació »


CCOO es felicita de l'aprovació del text de la Llei de renda garantida de ciutadania en la ponència parlamentària

Ara cal agilitzar els tràmits per tal de que l'aprovi el ple del Parlament abans de vacances, per ser efectiva el 15 de setembre.

més informació »


CCOO demana al Departament d'Ensenyament voluntat ferma per promocionar la formació de persones adultes (FPA)

Denuncia la manca de personal necessari i la retallada d'oferta educativa.

més informació »


La plantilla de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet es mobilitza per reclamar millores

Campanya #LHServeisSocialsEnLluita .

més informació »


CCOO demana canviar les polítiques europees de refugi i asil per garantir els drets de les persones

En el Dia Mundial del Refugiat, 20 de juny.

més informació »


Assemblea de delegats i delegades a Lleida amb el lema "ofensiva CCOO"

Demà dimecres, 21 de juny, a les 10 del matí, a la seu del sindicat.

més informació »


CCOO inicia una campanya de suport ciutadà a l'acomiadat per Mataró Bus

Davant la postura intransigent i antidemocràtica de l'empresa, mobilització sota el hashtag #LaraREADMISSIÓ .

més informació »


CCOO destaca la seva satisfacció per la signatura de dos acords a la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat

Per l'Acord de reducció de la temporalitat, l'estabilització de l'ocupació i la consolidació de llocs de treball. Es tracta del primer gran acord en molts anys per la reducció de la temporalitat i per l'estabilització i la consolidació de les plantilles. Aquest acord ha de permetre, en un termini de 3 anys, reduir la taxa de temporalitat en l'ocupació a l'Administració de la Generalitat fins al 8%. Actualment estem en taxes superior al 30%.

més informació »


CCOO de Catalunya valora molt positivament l'aprovació de la Llei d'accés universal a la sanitat per part del Parlament de Catalunya

CCOO de Catalunya valora molt positivament l'aprovació per part del Parlament de Catalunya, ahir dijous, de la llei que universalitza l'accés a la sanitat pública a Catalunya. Aquest accés va ser restringit fa cinc anys, amb la promulgació de Reial decret llei 16/2013 del Partit Popular que condicionava l'accés a la sanitat de determinats col·lectius, entre ells les persones estrangeres en situació irregular. Tot i això, aquesta situació ja va ser modificada per dues instruccions del Govern català, encara que malauradament establien una carència de tres mesos per poder accedir a la targeta sanitària.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya estarà en alerta sobre la nova ajuda del Govern central als joves

Ahir, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar una ajuda directa a tots aquells joves considerats ni-nis (que “ni estudien ni treballen”), inscrits al programa de la Garantia Juvenil, que signin un contracte de formació i aprenentatge. Aquesta ajuda seria d'uns 430 euros mensuals, per un període màxim de 18 mesos. Cal remarcar, que Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya sempre ha denunciat l'ús del terme ni-ni, ja que és un terme pejoratiu i no s'ajusta a la realitat d'aquests joves.

més informació »


Acte conjunt a Sant Boi de Llobregat contra la repressió sindical

Dilluns, 19 de juny, a les 17 hores, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

més informació »


S'arriba a un acord sobre el Conveni col·lectiu de Damm

L'acord del conveni, que tindrà una vigència de quatre anys (2017-2020) recull algunes de les principals reivindicacions dels treballadors i treballadores en matèria de flexibilitat i conciliació amb la vida familiar, així com altres millores socials, com l'ampliació del permís per a visites mèdiques, i en matèria d'igualtat.

més informació »


CCOO, present a les concentracions de la campanya #19JAlertaFeminista per denunciar les violències masclistes

Dilluns, 19 de juny, concentracions davant dels ajuntaments.

més informació »


CCOO exigeix millores per als treballadors i treballadores dels ports de l'Estat

Esmenes al projecte de llei de pressupostos generals.

més informació »


Assemblea de delegats i delegades a Sabadell amb el lema #ofensivaCCOO

Dilluns, 19 de juny, a les 10.30 hores, a la Fira de Sabadell.

més informació »


La plantilla de l'Auditori i l'orquestra desconvoquen la vaga del concert de l'OBC a la platja de Barcelona del 21 de juny

Canvis de criteri de la direcció.

més informació »


CCOO participa a una jornada sobre la reforma horària

Demà divendres, 16 de juny, a partir de les 12.30 hores, al Palau Moja de Barcelona (c/ Portaferrissa, 1).

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO de les Comarques Gironines s'oposa al tancament de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Ripoll

Suposaria perdre 3,5 jornades de personal docent i la totalitat de dotació de personal administratiu i serveis de què disposa.

més informació »


CCOO aconsegueix que el personal de les oficines del Registre de l'Administració General de l'Estat a Catalunya no hagi d'obrir els dissabtes

Millora per a la conciliació de la vida personal i laboral.

més informació »


La plantilla de PGI Berry Plastics es mobilitza contra els acomiadaments

Aquest divendres s'ha convocat una concentració a les portes de la fàbrica per manifestar el rebuig als 14 acomiadaments que ha fet efectius l'empresa fa una setmana. CCOO denuncia la política de deslocalització de part de la producció a d'altres països d'Europa que està aplicant la direcció de PGI Berry Plastics en els darrers mesos, en els quals s'està produint un degoteig constant d'acomiadaments.

més informació »


CCOO exigeix el compliment del conveni sectorial del camp i uns allotjaments dignes per als temporers de les terres de Lleida

Ahir es va reunir la comissió provincial de fluxos migratoris de Lleida, arran de la recent protesta dels temporers de la campanya de la fruita dels municipis de Seròs i de Granja d'Escarp. CCOO va exigir el compliment del conveni sectorial del camp en tots els seus aspectes (jornada, salaris, condicions laborals...), així com l'obligació dels empresaris de posar a disposició dels temporers uns allotjaments dignes que compleixin amb la normativa vigent.

més informació »


CCOO organitza una xerrada sobre explotació laboral al treball domèstic al Líban

Demà dijous, 15 de juny, a les 18.00 hores, a la seu de CCOO a l'Hospitalet (c/Amadeu Torner, 41).

més informació »


CCOO participarà a la manifestació que organitza el Fòrum Social del Baix Llobregat sota el lema "La salut és un dret i el volem exercir"

Començarà demà dimecres, 14 de juny, a les 18.00 hores a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i acabarà al CUAP de Sant Ildefons de Cornellà.

més informació »


CCOO es concentrarà de nou davant la seu de la patronal d'hostaleria de Catalunya pel conveni del sector

Davant l'immobilisme de la patronal des de l'inici de les negociacions del Conveni d'Hostaleria de Catalunya, CCOO de Serveis continua amb les mobilitzacions en el sector i participarà demà dimecres 15 de juny en la jornada de CCOO de Catalunya en defensa de la negociació col·lectiva i salaris dignes davant Foment del Treball a les 12 h i per a les 15.30h ha convocat una nova concentració de treballadors i treballadores del sector davant la seu de la patronal (Via Laietana, 47).

més informació »


CCOO remet a les comunitats autònomes les seves propostes sobre el model de consolidació docent

La Federación de Enseñanza de CCOO (FECCOO) segueix a l'espera de que el Ministerio de Educación respongui a les seves demandes i convoqui urgentment la Mesa de Negociació i fixi un calendari de reunions que permeti treballar sobre el model que regirà l'accés a la funció pública docent en les pròximes convocatòries extraordinàries.

més informació »


CCOO dona suport a la campanya #ALERTAFEMINISTA del 19 de juny per denunciar les violències masclistes i reclamar més pressupost a l'Estat

Concentracions davant dels ajuntaments.

més informació »


Presentació del llibre 'No tengáis miedo de lo nuevo. Trabajo y sindicato en el capitalismo globalizado', de José Luis López Bulla i Javier Tébar

Demà dimecres, 14 de juny, a les 19.00 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


El 19 de juny, concentracions contra les violències masclistes

A Barcelona s'ha convocat la ciutadania el proper dilluns 19 de juny a les 12 del matí i les 8 del vespre a la Plaça Sant Jaume. A la resta de Catalunya, la convocatòria serà el mateix dilluns 19 de juny a les 12 del migdia davant dels diversos Ajuntaments.

més informació »


Seguiment total de la vaga dels treballadors de les auxiliars de les nuclears

CCOO d'Indústria valorem molt positivament l'èxit de la vaga dels treballadors i treballadores de les empreses auxiliars de les nuclears que s'està duent a terme avui. El seguiment ha estat del 100% tant a Ascó com a Vandellòs, la qual cosa ha obligat a aturar les feines de recàrrega de les nuclears.

més informació »


CCOO i UGT convoquen demà, 14 de juny, una jornada per l'ocupació, els salaris dignes i la recuperació dels drets socials

Concentració a Barcelona a les 12.00 hores davant la seu de la patronal Foment del Treball (Via Laietana, 32), i a Tarragona i Girona.

més informació »


12 de juny, Dia Mundial contra el Treball Infantil

Cooperació sindical.

més informació »


CCOO de Correos valora positivament la posició de Foment, ja que garanteix el finançament del Servei Postal Universal de Correus

CCOO ha exigit que aquests compromisos siguin ferms i es plasmin per escrit, i ha valorat positivament la voluntat política del Govern i la seva implicació amb el futur de Correos. El sindicat ha apuntat que espera que es produeixi una coordinació entre els ministeris d'Hisenda i Foment (propietari i regulador) que garanteixin les accions i la viabilitat de Correos i, amb això, evitar els errors del passat.

més informació »


Acte conjunt a Tarragona contra la repressió sindical

Dilluns, 12 de juny, a les 17 hores, a la Sala de Graus de la URV.

més informació »


EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Volem el nou Trueta amb el personal i l'estructura sanitàtaria que garanteixi uns serveis sanitaris de qualitat per a les comarques gironines

més informació »


Els treballadors i treballadores de les auxiliars de les nuclears aniran a la vaga el 13 i el 20 de juny

CCOO d'Indústria i FICA-UGT de Catalunya reclamen a la direcció d'ANAV, com a empresa principal, un canvi d'actitud que permeti resoldre de manera definitiva el conflicte actual.

més informació »


Reunió de les direccions de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya

Javier Pacheco i Camil Ros faran declaracions abans de començar la reunió, a les 11.30 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


L'Àmbit LGTBI de CCOO participa al GayPride de Sitges

Diumenge, 11 de juny de 2017.

més informació »


CCOO torna a ser present amb un estand informatiu al Circuit de Barcelona - Catalunya

Els dies de la celebració del Gran Premi de Catalunya de Moto GP al Circuit de Barcelona - Catalunya (Montmeló), CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona organitza un operatiu d'atenció als treballadors i treballadores precaris dins de les instal·lacions, amb un estand informatiu i un telèfon d'atenció 24 hores.

més informació »


Jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO

Demà divendres, 9 de juny, de 10 a 14 hores, a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


Comunicat de la plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de la Model"

Tancament de la presó de Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta la mort de l'actor Francesc Lucchetti

CCOO de Catalunya lamenta la mort de l'actor Francesc Lucchetti, a l'edat de 73 anys. El sindicat vol recordar la seva figura, molt compromesa amb la lluita social i la defensa de la democràcia, especialment en els anys de la transició on Lucchetti va col·laborar estretament amb CCOO

més informació »


S'arriba a un principi d'acord amb ANAV que permet desbloquejar el conflicte obert a les nuclears

CCOO d'Indústria fa una valoració positiva del principi d'acord, ja que dóna sortida a la majoria de les reivindicacions plantejades pel sindicat per garantir unes condicions laborals dignes per als treballadors i treballadores de les empreses auxiliars de les nuclears. L'acord haurà de ser ratificat en les assemblees a les diferents empreses. De moment, la vaga convocada els dies 13 i 20 de juny queda en suspens.

més informació »


Jornada per l'ocupació, els salaris dignes i la recuperació dels drets socials

CCOO i UGT hem convocat pel proper 14 de juny, a les 12.00 h, una concentració a Barcelona davant la seu de Foment del Treball a la Pl. Antonio Maura, amb la intervenció dels secretaris generals de tots dos sindicats.

més informació »


CCOO dona suport a la concentració en defensa dels llocs de treball de l'empresa informàtica Tecnocom

Demà dijous, 8 de juny, a les 14.00 hores, davant la seu de CaixaBank (Avinguda Diagonal, 621-629, Barcelona).

més informació »


Segona sessió de la 13a Jornada de Previsió Social Complementària

Demà dijous, 8 de juny, a les 10.00 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


CCOO dona suport a la mobilització dels treballadors d'Iberpotash de Sallent

A menys de 25 dies per a l'execució de la sentència que prohibeix nous abocaments al runam del Cogulló, l'empresa no ha buscat cap solució que permeti garantir la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball. Davant aquest escenari, els treballadors i treballadores de la mina de Sallent avui fan una jornada de vaga de 24 hores.

més informació »


CCOO i UGT observen irregularitats en les convocatòries de nomenament de cap de Recursos Humans i tresorer de l'Ajuntament de Sentmenat

Denúncia a l'Administració de l'Estat i a la Delegació del Govern.

més informació »


CCOO i altres sindicats presents a la universitat es concentren per denunciar la situació de temporalitat del PAS

El col·lectiu del PAS de les universitats catalanes pateix una insostenible situació de temporalitat que està al voltant del 30%, molt lluny del 4,5% que reconeix el ministeri d'Hisenda. Aquesta situació comporta una greu precarització de tot aquest personal.

més informació »


CCOO dona ple suport a les reivindicacions dels temporers a la campanya de fruita a les terres de Lleida

Davant de les protestes d'ahir al poble Seròs (Segrià) i que continuen avui, CCOO manifesta els seu total suport a les reivindicacions dels treballadors temporers de la fruita i a la campanya agrícola.

més informació »


El Comitè d'Empresa Europeu d'Unilever exigeix garantir el futur de l'empresa i dels treballadors i treballadores

Davant l'anunci de la venda del sector de la margarina.

més informació »


CCOO reclama al Govern el compliment de l'Acord sobre la renda garantida de ciutadania (RGC) signat amb la Comissió Promotora de la ILP

El text de la Llei que ha enviat el Govern a la ponència parlamentària deixa fora de la protecció de la RGC les persones soles més vulnerables i retalla significativament les prestacions a les famílies que perceben subsidis, ajuts i pensions mínims.

més informació »


CCOO i UGT demanen a la Generalitat que la nova llei de comerç respecti la conciliació personal i laboral de les persones treballadores del sector

Concentració dimarts, 6 de juny, a les 11 hores, davant la Direcció General de Comerç de la Generalitat. (c/Puig i Xoriguer, 11-13, Barcelona).

més informació »


CCOO participarà a la manifestació #StopCETA a Madrid

Demà dissabte, 3 de juny.

més informació »


CCOO diu no a l'avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l'assistència sanitària

Alerta sobre intromissió d'interessos privats que poden incidir en la prestació del servei.

més informació »


CCOO i UGT convoquen dues jornades de vaga a les nuclears per exigir unes condicions laborals dignes per als treballadors de les auxiliars

Aquest dijous, 1 de juny, CCOO i UGT hem celebrat una assemblea conjunta de delegats i delegades d'ANAV i de les empreses auxiliars que presten els seus serveis a les centrals nuclears per aprovar el calendari de mobilitzacions davant la situació de bloqueig de les negociacions amb la direcció d'ANAV. Prèviament, hem realitzat un procés d'assemblees a les diferents empreses auxiliars per informar els treballadors de com està la situació i recollir el pols del sector.

més informació »


Sancions a RTVE Catalunya en matèria de prevenció de riscos laborals

Insuficiència de mesures correctores.

més informació »


CCOO hem denunciat a la Inspecció de Treball les empreses del sector carni que incompleixen la llei

De moment, ja hi ha 15 empreses denunciades d'Osona i les comarques gironines i lleidatanes i no descartem ampliar la denúncia a més empreses.

més informació »


Mobilitzacions a Mataró Bus

L'empresa concessionària té una política laboral abusiva i antidemocràtica que culmina amb l'acomiadament del secretari general de la Secció Sindical de CCOO.

més informació »


CCOO lamenta profundament l'accident laboral ocorregut a Sant Sadurní, on ha mort un treballador i un altre ha resultat ferit greu

Condol als familiars i companys.

més informació »


CCOO denuncia a la Inspecció de Treball les empreses del sector carni que incompleixen la llei

En el marc de la campanya sindical per erradicar la precarietat laboral al sector carni, CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball contra aquelles empreses del sector carni que utilitzen falses cooperatives de treball associat. La demanda de CCOO denuncia un total de 15 empreses d'Osona i de les comarques gironines i lleidatanes, entre les quals hi ha algunes de les principals empreses del sector, com són Le Porc Gourmet, Frigoríficos Costa Brava, Noel Alimentació, Milsa o Patel. CCOO continuarà recollint dades al sector i no descarta ampliar la denúncia a més empreses.

més informació »


La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) inicia la cinquena campanya de recollida de material escolar

Entre l'1 de juny i la tercera setmana de setembre.

més informació »


13a Jornada de Previsió Social Complementària

Els dijous 1 i 8 de juny, al matí, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya, contra les detencions d'activistes del moviment popular d'Al Hoceima i el Rif del Marroc

Solidaritat amb les protestes populars.

més informació »


CCOO de les Comarques Gironines denuncia la manca de voluntat negociadora de la direcció d'Asistentes Escolares sobre les condicions laborals de la plantilla

Servei de menjador de moltes escoles públiques gironines.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya dona suport a les delegades, delegats i Comitè d'Empresa de l''Hospital del Mar en la seva denúncia de manca de personal a les noves instal·lacions

Aquest matí, a les 11 hores, a l'entrada de les noves urgències de l'Hospital del Mar, els delegats i delegades de CCOO a l'Hospital del Mar, com a part del comitè d'empresa faran una denúncia pública com a conseqüència de la manca de personal que té el centre sanitari a les noves instal·lacions, mitjançant la convocatòria d'una roda de premsa.

més informació »


CCOO organitza una jornada per la presentació de l'informe d'Ernest Cañada sobre la precarietat als paradisos turístics

CCOO organitza aquesta Jornada per donar una visió global de la precarietat en el sector turístic i promocionar el treball digne com a resposta a la impunitat empresarial. En aquesta jornada CCOO també vol fer present la seva aportació en la defensa dels drets humans i laborals a través de la cooperació sindical internacional que realitza des de la Fundació Pau i Solidaritat.

més informació »


CCOO es concentrarà davant la seu de la patronal d'hostaleria de Catalunya per fer avançar les negociacions del conveni

Amb motiu de l'immobilisme de la patronal davant les negociacions del Conveni d'Hostaleria de Catalunya, CCOO de Serveis reprèn les mobilitzacions en el sector i ha convocat una concentració de treballadors i treballadores del sector demà dimecres, 31 de maig, a les 15.30 h (Via Laietana, 47, seu de la patronal).

més informació »


CCOO no descarta la vaga general a Correos si es manté la retallada de més d'un terç del seu finançament públic en la Llei dels pressupostos generals de l'Estat

CCOO, sindicat majoritari en Correus, assenyala que a la retallada d'un terç de finançament del Ministeri de Foment, s'ha sumat una nova mossegada a la partida pressupostària de mig milió d'euros destinat a altres finalitats que gens tenen a veure amb la prestació del Servei Postal Públic. En concret, ha estat el propi Ministeri qui ha decidit transvasar aquest muntant a “Infraestructures del transport ferroviari”.

més informació »


CCOO signa el conveni col·lectiu de 'contact center'

Major estabilitat laboral.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a Codorniu

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament l'acord, ja que ha permès una reducció important del nombre de persones afectades per l'expedient, preveu l'aplicació de mesures no traumàtiques i una millora de les indemnitzacions. Aquest principi d'acord haurà de ser ratificat pels treballadors i treballadores de tots els centres afectats, en l'assemblea que es farà aquest dimecres al matí a la fàbrica de Sant Sadurní.

més informació »


El Comitè d'Empresa de TVC proposa canviar el text del monòlit dels estudis de Sant Joan Despí

Per evitar fer referència a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, investigat per comptes ocults.

més informació »


Assolit un principi d'acord a Codorniu

La direcció i els comitès d'empresa de Codorniu acaben d'arribar a un principi d'acord sobre l'expedient que haurà de ser ratificat aquest dimecres en assemblea pels treballadors i treballadores de tots els centres afectats.

més informació »


Presentació del fanzín 'CCOOMICS' i inauguració de l'exposició "Passeu, mireu i gaudiu"

Demà dimarts, 30 de maig, a les 17.30 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


Els sindicats de Correos expliquen les conseqüències de la retallada d'un terç del seu finançament públic

Demà dimarts, 30 de maig, a les 11.30 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama més diàleg i més inversions en les polítiques d'ocupació

Cal revertir l'actual precarització del mercat de treball i afavorir la creació neta d'ocupació.

més informació »


CCOO denunciarà a Inspecció de Treball les empreses que incompleixin la llei de cooperatives

CCOO d'Indústria lamenta el gran fracàs de la reunió de la Taula de concertació del sector carni de Catalunya celebrada ahir, davant la poca disposició que han manifestat les patronals del sector, especialment FECIC. En aquest escenari, CCOO farà un pas endavant per identificar les empreses principals que utilitzen aquestes falses cooperatives de treball associat per treure a la llum la precarietat que pateixen els seus treballadors, en connivència amb les mateixes empreses principals i denunciar-les davant la Inspecció de Treball.

més informació »


CCOO es reuneix amb l'Ajuntament de Barcelona per fer propostes per a la plaça de les Glòries

Per un gran centre ciutadà, integrador dels barris de tota la zona.

més informació »


CCOO celebra un acte commemoratiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Dilluns, 29 de maig, a les 12 hores, a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


CCOO de les Comarques Gironines organitza una nova jornada de salut laboral per al seu actiu sindical, amb el títol "Càncer zero a la feina"

Demà divendres, 26 de maig, a partir de les 10 hores, al local de CCOO a Girona.

més informació »


El Tribunal Suprem confirma que la vaga a Panrico SAU va ser legal

El TS desestima el recurs de cassació interposat per l'empresa i ara CCOO resta a l'espera del judici en el qual el sindicat demana que es declari que va ser Panrico SAU qui va vulnerar el dret fonamental a la vaga.

més informació »


Els treballadors i treballadores de l'Auditori i l'Orquestra reclamen a l'Ajuntament de Barcelona els endarreriments salarials

Concentració demà divendres, 26 de maig, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

més informació »


CCOO rebutja la resposta del ministre de Foment sobre la retallada d'un terç en el finançament del servei postal universal i no descarta impulsar mobilitzacions a Correos

Interpel·lació al Senat.

més informació »


CCOO organitza un acte en record del 40è aniversari de la massacre dels advocats d'Atocha

Demà divendres, 26 de maig, a les 18 hores, a la seu de CCOO a Cornellà.

més informació »


Desconvocada la jornada de vaga del 25 de maig a Codorniu

En la reunió de mediació de vaga celebrada avui a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat, la direcció de Codorniu ha plantejat unes propostes que suposen un petit avanç, tot i que encara insuficient per arribar a un acord. Davant d'aquest gest, els comitès d'empresa del grup Codorniu han decidit desconvocar la jornada de vaga prevista per aquest dijous, 25 de maig.

més informació »


CCOO participa a un acte en el marc del Barcelona Building Construmat

Demà dimecres, 24 de maig, a partir de les 11.30 hores, organitzat per la Fundació Laboral de la Construcció a Catalunya.

més informació »


Presentació del 5è congrés de la Federació Europea de Treballadors del Transport (ETF) i valoració de la reforma de l'estiba a Espanya i les mobilitzacions previstes

Demà dimecres, 24 de maig, a les 11.00 hores, a l'Hotel Crowne Plaza - Fira Center de Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament la mesura de govern aprovada per l'Ajuntament de Barcelona per afavorir l'accés a la regularitat i prevenir la irregularitat sobrevinguda

Document de veïnatge a la ciutat.

més informació »


CCOO acull a Badalona el debat ‘Sindicalisme i referèndum'

Demà dimarts, 23 de maig, a les 18.00 hores.

més informació »


Concentració en defensa de l'ocupació i els serveis públics de qualitat a l'Administració general de l'Estat

Demà dimarts, 23 de maig, a les 8.45 hores, davant l'Oficina del DNI i Passaport de la Verneda, a Barcelona.

més informació »


Barcelona acull el 5è Congrés de la Federació Europea de Treballadors del Transport (ETF)

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya hi serà present.

més informació »


CCOO insta el Govern de la Generalitat a complir la moció del Parlament de Catalunya i retornar als seus treballadors i treballadores els diners i altres drets que encara els deu

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir una moció per instar el Govern a retornar als empleats i empleades públiques de la Generalitat les pagues extres dels anys 2013 i 2014 que encara els deu. La del 2013 durant el proper any 2018 i la del 2014 durant el primer trimestre del 2019.

més informació »


CCOO dona suport a la campanya "Catalunya no al TTIP" #nicetanittip davant el rebuig del recurs de constitucionalitat sobre el CETA (acord comercial UE-Canadà)

CCOO de Catalunya dona suport a la campanya "Catalunya no al TTIP" #nicetanittip davant el rebuig que va tenir lloc ahir al Congrés dels Diputats del recurs de constitucionalitat sobre el CETA.

més informació »


CCOO urgeix al Ministeri d'Educació a iniciar la negociació sobre el model de consolidació docent

Per posar fi a la precarietat.

més informació »


Els comitès de Codorniu anuncien mobilitzacions contra l'ERO

CCOO d'Indústria denuncia l'actitud i la poca voluntat que està manifestant la direcció del grup Codorniu en la negociació de l'expedient, que manté unes propostes del tot insuficients i que no permeten avançar cap a mesures alternatives no traumàtiques. Davant d'aquesta situació, els comitès d'empresa de Codorniu convoquen vaga a l'empresa per als propers dies 25 i 31 de maig.

més informació »


CCOO d'Indústria i les seccions sindicals de Nissan i Seat analitzen la situació del sector d'automoció per coordinar l'acció sindical

La direcció de CCOO d'Indústria de Catalunya s'ha reunit amb les seccions sindicals de CCOO de Seat i de Nissan per analitzar la situació del sector d'automoció a Catalunya i coordinar l'acció sindical que cal dur a terme al sector amb les dues grans constructores de l'automòbil de Catalunya. S'han analitzat les previsions de producció, la problemàtica en matèria de salut laboral, l'estat de la negociació col·lectiva, així com la implicació activa de CCOO de Seat i Nissan en l'activitat del sindicat dins i fora de l'empresa.

més informació »


La plantilla de l'Ajuntament de Roda de Ter inicia mobilitzacions

Ahir, en el Ple municipal de l'Ajuntament de Roda de Ter, els treballadors de l'Ajuntament de Roda de Ter, amb el comitè i la secció sindical de CCOO al capdavant, van fer sentir la seva veu per denunciar la política laboral, de contractació a dit i manca de transparència de l'actual alcalde des de l'inici del seu mandat.

més informació »


CCOO i UGT del Baix Llobregat reivindiquen participar en la transformació de l'autovia B-23 per fer-la més segura i sostenible

Propostes per reduir el impactes ambientals d'aquesta via.

més informació »


CCOO de Catalunya insta a TMB i a l'Administració a desencallar la necessària negociació a Metro de Barcelona

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) del sindicat dona suport a la mobilització del personal.

més informació »


Èxit de la vaga de Metro de Barcelona

Avui dilluns, tercera jornada de vaga.

més informació »


Suport de CCOO a la vaga dels treballadors d''El Periódico' i l''Sport'

Comunicat del Sector de Mitjans de Comunicació del sindicat.

més informació »


Agents Rurals de la Generalitat es manifestaran demà per demanar mesures de seguretat

Demà dimarts, 16 de maig, a partir de les 12.00 h, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

més informació »


CCOO celebra l'acord per la renda garantida de ciutadania i es felicita d'assolir una vella reivindicació nascuda del sindicat

La Comissió promotora de la ILP de la renda garantida de ciutadania ha ratificat avui el preacord assolit amb el Govern per impulsar aquesta vella reivindicació que va néixer del nostre sindicat l'any 2003.

més informació »


CCOO reclama més visibilitat i representació del sector de la infermeria

Dia Internacional de la Infermeria.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama una política d'expansió salarial per frenar la contínua pèrdua de valor adquisitiu de la classe treballadora amb la inflació

Valoració de les dades de l'IPC d'abril de 2017.

més informació »


Acte en defensa de la continuïtat de la indústria minera

Demà dissabte, 13 de maig, al pavelló Nou Congost de Manresa, amb presència de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

més informació »


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José Mª Valverde

Demà dissabte, 13 de maig, a les 12 h, a la plaça de Víctor Balaguer de Barcelona.

més informació »


Nova acció informativa de la campanya sindical per exigir unes condicions laborals dignes a les auxiliars de les nuclears

Entre les 6.30 i les 8.30 h, als accessos d'entrada a les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, es repartiran fulls volants informatius amb les reivindicacions que s'estan plantejant davant la precarització de les condicions de treball que s'ha produït en els darrers anys.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre l'ERO de BIC Graphic

CCOO valora la mobilització dels treballadors i treballadores de BIC Graphic, sense la qual no s'hauria aconseguit aquest acord, que ha permès reduir el nombre de persones afectades fins a 120 i preveu mesures no traumàtiques, mitjançant criteris de voluntarietat i prejubilacions.

més informació »


CCOO denuncia el bloqueig de la patronal a la taula de concertació del sector carni

Per CCOO d'Indústria, el fracàs de la reunió d'ahir demostra la manca de voluntat de les empreses principals del sector per resoldre la situació, ja que algunes són part activa de les cooperatives de treball associat que operen al sector.

més informació »


Acte commemoratiu del XXV aniversari del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC)

Demà divendres, 12 de maig, a les 9.15 hores, al CaixaFòrum de Barcelona, amb presència de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

més informació »


El sector de l'administració local de CCOO celebra el seu tercer congrés estatal a Girona

Demà dijous, 11 de maig, a les 11.00 hores, a l'Hotel Melià Girona.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra el principi d'acord de creació de la renda garantida de ciutadania a Catalunya

Davant l'anunci de preacord i a l'espera de la validació per part de la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania.

més informació »


CCOO estarà present amb un estand informatiu al Circuit de Barcelona-Catalunya

Durant el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 a Montmeló.

més informació »


CCOO es concentrarà davant la seu de la patronal d'hostaleria de Catalunya per fer avançar les negociacions del conveni

Demà dimecres, 10 de maig, a les 15.30 hores, a la Via Laietana, 47, de Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya presenta, en el Dia d'Europa, les dades de l'Eurobaròmetre social

Estudi comparatiu de la Unió Europea (UE) i Catalunya.

més informació »


CCOO dona suport a la concentració en suport dels presos palestins en vaga de fam

Demà dimecres, 10 de maig, a les 19.00 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona demana que es posi data a la retirada d'uralita dels centres educatius

Presentada instància als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament del Maresme - Vallès Oriental, davant del perill que suposa per al personal i l'alumnat.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre el conveni de Zardoya Otis

Gràcies a la mobilització dels treballadors i treballadores de Zardoya Otis s'ha pogut desbloquejar la negociació del conveni. Després de 10 dies de vaga a tots els centres de treball que la companyia té al conjunt de l'Estat, es va arribar a un principi d'acord que aquest matí ha estat ratificat per prop del 80% dels treballadors i treballadores.

més informació »


Nova jornada de vaga a BIC Graphic contra l'ERO

El comitè d'empresa, que manté la mobilització de la plantilla davant l'actitud immobilista de l'empresa en les negociacions, que en aquests moments estan encallades, ja que les posicions entre les parts segueixen allunyades. La direcció de BIC Graphic no atén les peticions del comitè perquè retiri l'expedient i s'assegui a negociar mesures alternatives als acomiadaments.

més informació »


Concentració davant el Departament d'Ensenyament per la retirada de les mesures en les adjudicacions d'estiu i la borsa de docents

Els sindicats de la mesa sectorial d'ensenyament públic no universitari manifestem el nostre rebuig a les noves mesures que el Departament vol dur a terme en les adjudicacions d'estiu d'enguany, així com a les modificacions en la borsa de docents. Per aquest motiu hem convocat una concentració de delegats i delegades el dimarts 9 de maig a les 11.30 h a les portes del Departament. Volem exigir, així, la retirada immediata d'aquestes mesures presentades abans de la publicació definitiva de la normativa.

més informació »


Els treballadors i les treballadores de Guiera, en vaga per la millora de les seves condicions de treball

Els treballadors i treballadores de EBONE, empresa privada que gestiona l'equipament públic de Guiera a Cerdanyola del Vallès, han decidit tornar a convocar vaga per aquests dies en protesta per les seves condicions de treball i la inactivitat de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en prendre decisions i mesures de cara a la resolució del conflicte creat.

més informació »


En el Dia d'Europa, CCOO de Catalunya reivindica la recuperació dels drets socials perduts durant la crisi

Al cap de poques hores de saber els resultats de les eleccions presidencials franceses, que han donat la victòria a Emmanuel Macron, candidat del partit liberal “En marxa!”, es constata un cop més que la pèrdua de drets socials i l'empitjorament de les condicions de vida de la ciutadania són un bon caldo de cultiu i una greu amenaça per a l'aparició i la consolidació de moviments d'extrema dreta.

més informació »


Avui s'ha reunit la taula de concertació del sector carni per tractar l'aplicació de la llei catalana de cooperatives

Aquest matí s'ha reunit la taula de concertació del sector carni a Catalunya, integrada per l'Administració, sindicats i patronals del sector, per analitzar la modificació i el compliment de la llei catalana de cooperatives a les cooperatives de treball associat del sector carni, pel que fa a les condicions laborals d'aplicació als treballadors i treballadores del sector.

més informació »


Vaga a TRW Automotive per exigir un pla industrial de futur

Darrerament, s'ha anat reduint el volum de càrrega de treball de l'empresa, que fabrica components d'automoció per a Ford i VW, i en aquests moments no hi ha feina per a tota la plantilla. Davant la incertesa sobre les produccions futures, el comitè d'empresa ha decidit mobilitzar la plantilla convocant vaga.

més informació »


CCOO participa en diverses activitats de la 4a Setmana de la Formació Professional (FP) a l'Hospitalet de Llobregat

Del 8 al 12 de maig, per seguir fent visibles els avantatges que té aquesta formació tant per a les persones com per a les empreses.

més informació »


Visita a CCOO de la ministra de Turisme de Nicaragua per presentar el país com a destinació turística

Dilluns, 8 de maig, a les 12.30 hores, a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord de mesures contra la sinistralitat en la construcció signat avui

La sinistralitat al sector de la Construcció a Catalunya ha invertit la seva tendència en els últims tres anys, amb un repunt especialment preocupant en quant als accidents mortals en els dos primers mesos de 2017.

més informació »


Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, participarà a Breda al debat ‘El sindicalisme català davant del referèndum'

Demà divendres, 5 de maig, a les 20 hores.

més informació »


CCOO de Serveis denuncia que els grans xefs amb estrelles Michelin defensin tenir becaris sense cobrar, i declarin que “per a ells és un privilegi”

Tenir estrelles Michelin no és incompatible amb el fet de complir la legislació laboral.

més informació »


Organigrama i òrgans de direcció

El treball i el compromís de les persones que representen CCOO en qualsevol espai, en la direcció del sindicat, en els comitès d'empreses i seccions sindicals o com a representants de personal és un valor que es reconeix pels valors de la transparència, el compromís actiu, l'esforç, la generositat, la solidaritat, la diversitat i la integració.

més informació »


CCOO de Catalunya alerta que la caiguda de l'atur registrat no es tradueix en ocupació i que l'efecte desànim i l'atur de llarga i molt llarga durada continuen explicant part d'aquesta tendència

Es perpetua la reducció de l'atur protagonitzada pels homes, que fa que les dones siguin ja el 55,2% de la població desocupada

més informació »


Desconvocada la jornada de vaga contra l'ERO a Bic Graphic

La jornada de vaga prevista per demà dijous, 4 de maig, ha quedat suspesa a l'espera de com avança la reunió prevista també per demà entre la direcció de l'empresa i el comitè de BIC Graphic, per abordar l'ERO que ha presentat l'empresa per acomiadar 136 treballadors i treballadores de la planta de Tarragona.

més informació »


Rima-Bus acomiada els dos membres del comitè d'empresa de CCOO

CCOO denuncia la persecució sindical de la direcció.

més informació »


Treballadors de Zardoya Otis de tot l'Estat es manifesten demà a Madrid per un conveni digne

Una representació dels treballadors i treballadores dels centres que Otis té a Catalunya es traslladarà a Madrid per participar en la protesta, que recorrerà les principals artèries de la capital espanyola per reivindicar un conveni digne.

més informació »


CCOO expressem satisfacció per l'anunci del canvi de nom de la plaça d'Antonio López, a Barcelona

El sindicat recorda la proposta de canviar el nom pel de “Rana Plaza”.

més informació »


Continua vaga a Ferrovial Servicios a Bordo als trens de Renfe

De l'1 al 5 de maig.

més informació »


CCOO d'Indústria i CCOO de Codorniu i Freixenet exigeixen la constitució d'una mesa sectorial del cava

Les seccions sindicals de CCOO dels grups Codorniu i Freixenet, juntament amb la federació CCOO d'Indústria de Catalunya, van aprofitar les manifestacions de l'1 de Maig per reivindicar la constitució d'una mesa sectorial del cava a Catalunya, amb la participació de sindicats, patronals i Administració, per posar fil a l'agulla per resoldre els problemes que afecten el sector.

més informació »


CCOO signa un macroacord laboral per al nou model d'oficines de Caixabank amb garanties de voluntarietat, regulació de jornada, carrera professional i creació d'ocupació

CCOO a Caixabank ha signat un macroacord laboral que regula la implantació del nou model d'oficines A/Store amb garanties i compensacions per a la plantilla.

més informació »


El Comitè de Gráficas de Prensa Diaria (tallers del Grup Zeta) reclama informació sobre el futur de la planta de Parets del Vallès

Comunicat emès pel Comitè d'Empresa de GPD, els tallers del Grup Z, davant les informacions aparegudes en relació amb el futur de la planta de Parets del Vallès.

més informació »


CCOO, UGT i USTEC-STEs IAC valoren en roda de premsa els acords de la Mesa Sectorial d'Ensenyament sobre les plantilles del curs 2017-2018

Els sindicats signants de l'Acord del 31 de gener amb el Departament d'Ensenyament, USTEC·STEs IAC, CCOO i UGT us convoquem a la roda de premsa que tindrà lloc a la seu de la UGT, a la rambla del Raval, 29-35 de Barcelona, el proper dimarts 2 de maig, a les 18 hores.

més informació »


CCOO de Catalunya es personarà als jutjats en cada accident mortal o molt greu que es produeixi per tal de perseguir la negligència empresarial

Per posar fi a la impunitat de les empreses on es maten els treballadors i les treballadores, CCOO actuarà a través dels seus serveis jurídics, conjuntament amb la Fiscalia, en els accidents mortals o molt greus on hi hagi negligència empresarial. D'aquesta manera, CCOO donarà suport a les víctimes i a les famílies duent a terme l'acció penal particular, i el sindicat es personarà com a acusació popular en el procediment penal.

més informació »


El TSJC ratifica la sentència contra la UB per la utilització fraudulenta de comissions de serveis del personal d'administració i serveis (PAS) funcionari

La Junta de Personal d'Administració i Serveis (PAS) de la Universitat de Barcelona (UB) va presentar un contenciós per demanar la nul·litat de la gran quantitat de comissions de serveis utilitzades de manera fraudulenta, d'una banda per la manca de justificació i d'altra banda per la seva durada, superior al límits fixats per la normativa. Aquesta actuació de la UB, contrària a la normativa, va continuar malgrat els requeriments previs realitzats, utilitzant diferents formes jurídiques (comissions de serveis, encàrrecs de funcions, acumulació de tasques...) per donar aparença de legalitat a les seves actuacions.

més informació »


Convocada vaga a BIC Graphic contra l'ERO

La vaga està prevista els dies 2, 4, 10 i 17 de maig. Amb aquesta convocatòria, els treballadors i treballadores exigeixen a l'empresa que retiri l'expedient i s'assegui a negociar un pla de viabilitat amb el comitè d'empresa que garanteixi mesures no traumàtiques.

més informació »


Manifestacions del Primer de Maig de 2017 a Catalunya sota el lema “Ocupació estable, salaris justos, més drets socials”

A les 10.30 hores els secretaris generals de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, es trobaran amb la secretària general de la USOC, Maria Recuero, a la plaça de Catalunya de Barcelona.

més informació »


CCOO es concentrarà demà dissabte davant l'Hotel Don Juan de Lloret de Mar per defensar els llocs de treball

L'empresa hotelera Don Juan Hotels pretén externalitzar i suprimir serveis.

més informació »


Altres notícies »

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies